Jorge Liauw Calo - Sporter vd maand juli 2014

Hij is een hardloper die graag sportondersteunend traint. Zijn verhaal is leuk om te lezen. Maak kennis met Jorge!

Wie ben je en wat doe je?

“Ik ben Jorge uit Leiden. 29 jaar en half Spaans  Een enthousiaste en actieve hardloper. Naast het hardlopen ben ik werkzaam als informatie analist bij CGI. Als analist vervul ik de brugfunctie tussen de business en IT afdelingen. Wensen en eisen vanuit de business vertaal ik naar concrete kansen, oplossingen op het gebied van bedrijfsprocessen en/of IT.  Een erg uitdagende baan met veel afwisseling, waar je complexe problemen kan oplossen.”

Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?

“Toen ik hoorde dat Jordy en Niels een eigen sportschool gingen starten, was ik gelijk enthousiast. Na een proefles ben ik dan ook direct lid geworden.  Bij SPORTJA geven ze een nieuwe betekenis aan het begrip “sportschool”, geen volle zalen met eindeloze rijen cardio apparatuur of Samba achtige dans praktijken. Terug naar waar het allemaal omdraait; pure trainingsapparaten, trainingsschema op maat en persoonlijke begeleiding van de mannen. Je merkt dat ze bij SPORTJA een stapje verder gaan, trainingsschema’s toegespitst op jouw doelen, voeding, fysio en sportmassage het komt er hier allemaal samen.”

Wat is je favoriete oefening? 

“De slee (Prowler) is mijn favoriete oefening. Ik kan hiermee fijn sprinten met extra weerstand, dit maakt me uiteindelijk sneller als ik op de weg of baan loop. Het mooie van de slee is dat hij er vrij onschuldig uit ziet, als je hem meer dan 6 keer (in een training) hebt voortgetrokken dan denk je daar vast anders over. Als je het al kan navertellen ;)”

Welk type training vind je het leukst?

“De kracht en snelheid training vind ik het leukst. Met de krachttraining versterk ik de core muscles, dat geeft me extra stabiliteit en uithoudingsvermogen tijdens het hardlopen. Mijn snelheid ben ik verder aan het uitbreiden met de slee (Prowler), iedere training weer. Het meeste uitdagende vind ik de speedladder, hier komt het aan op coördinatie en snelheid. Dat is voor mij nog een uitdagende combinatie ;)”

Wat zijn je doelen?

“Mijn doel is om tijdens de halve marathon van Amsterdam mijn PR van 1:33:47 te verbeteren onder de magische grens van 1:30, al is het maar met 1:29:59. De lat ligt hoog, want dit zou wel eens voorlopig mijn laatste halve marathon kunnen zijn. Ik wil graag overstappen naar kortere afstanden; de 10km in combinatie met 100 en 200 meter sprinttraining.”

Onze sporter van de maand krijgt een passende beloning! Keuze uit een personal training door Barends Training, een Functional Movement Screening door fysiotherapeut Jip Regtop, een sportmassage door Top to Toe Massages of een personal coaching door Atman Amenti.

Jorge heeft gekozen voor de sportmassage van Top to Toe Massages. Geniet ervan! Bedankt voor het interview en veel sportplezier gewenst. Jorge nomineert de volgende sporter v/d maand augustus 2014: Jeffrey Ouwerkerk.

Lees hier meer van onze andere blogs of ga naar onze homepagina.

Sport training: stabiliteit, coördinatie, wendbaarheid, change of direction & explosiviteit

Atletisch vermogen

Je atletisch vermogen bepaalt hoe goed jij je lichaam beheerst en aanstuurt. Atletisch vermogen zorgt ervoor dat jij, los van techniek en tactiek, een completere en betere speler en atleet wordt. Wil je maximaal presteren, train dan je atletisch vermogen.

Bij SPORTJA organiseren we op 12 juli een speciale training waarbij we de aspecten van het atletisch vermogen gaan trainen. De aspecten die wij gaan trainen zijn stabiliteit, coördinatie, wendbaarheid, change of direction en explosiviteit. Deze training is gericht op verschillende sporten zoals voetbal, basketbal, rugby, american football, volleybal, hockey, korfbal en atletiek. De training is ingedeeld in een algemeen gedeelte en een specifiek gedeelte. Het specifieke gedeelte is gericht op de sport die de sporter beoefent.

De training is voor leden van SPORTJA maar ook voor niet leden van SPORTJA. Deelname is kosteloos en vrijblijvend. Het doel is om sporters bewust te maken van de facetten van atletisch vermogen en sporters wat bij te leren over hoe te trainen voor de hoofd sport. Verder is het bedoeld als leuke sport middag met een groepje mensen!

De training vindt plaats bij SPORTJA (Willem Barentszstraat 15, Leiden) op zaterdag 12 juli 2015 van 14.00 - 16.00

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De training is voor leden en niet-leden van SPORTJA, deelname is kosteloos.

Lees hier meer van onze andere blogs of ga naar onze homepagina.

Training

SPORTJA's awesome BBQ: the sequel

Na het succes van de vorige BBQ hebben we besloten om wederom een BBQ te organiseren. Aanstaande vrijdag 4 juli om 17.30 zijn jullie welkom om te trainen en lekker te eten. SPORTJA regelt de BBQ, het eten en het drinken. We vragen een eigen bijdrage van 5 euro.

Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de inschrijflijst bij de trainerstafel.

Tot vrijdag!

Lees hier meer van onze andere blogs of ga naar onze homepagina.

Voetbal: heup- en liesblessures

Preventief training voor heup- en liesblessures

Heup en liesblessures zijn met 20 % van alle voetbalblessures een van de meeste blessuregevoelige regio’s binnen het voetbal. Adductor gerelateerde pijn (liesblessure) vormt 63 % van alle blessure in de regio lies/heup. Een afname in kracht of zwakke spieren van de heup adductoren zijn een risico factor op liesblessures.

In 2014 is onderzoek gedaan naar het effect van een heup adductoren trainingsprogramma van 8 weken. Tijdens dit trainingsprogramma is er gebruik gemaakt van elastieken.

Uit het onderzoek blijkt een toename te zijn van 30 % in de excentrische (krachtlevering waarbij de spier verlengt) kracht en een toename van 14 % in de isometrische (krachtlevering waarbij de spier dezelfde lengte houdt) kracht in de trainingsgroep. Dit onderzoek laat zien dat dit kracht trainingsprogramma voor een toename zorgt in maximale excentrische kracht van de heup adductoren.

Conclusie
Er is een toename van kracht in de spieren in de liesregio. Dit betekent dat de belastbaarheid van de lies en heup regio vergroot wordt, waardoor het aannemelijk is dat de kans op blessures minder is.

De oefening is makkelijk uit te voeren op het voetbalveld aangezien er simpelweg met elastiek getraind kan worden. In de onderstaande foto’s laten we zien hoe de training van de heup gedaan moet worden.

Vraag voor de juiste manier van trainen naar Niels of Jip bij SPORTJA.

Lees hier meer van onze andere blogs of ga naar onze homepagina.

 

Heup training

Bron: Jensen et al., Br J Sports Med 48 (2014) 332-338

Lees hier meer van onze andere blogs of ga naar onze homepagina.

Training

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel