Leiden studentenstad: El Cid week & SPORTJA

Leiden studentenstad! De El Cid week barst over een paar dagen los en nieuwe studenten zullen Leiden, en alles wat Leiden te bieden heeft, verkennen. Gezien veel leden van SPORTJA studeren hebben we besloten om bij de El Cid week aanwezig te zijn. Dinsdag 12 augustus van 15.00 - 18.00 is SPORTJA met Jip Regtop Fysiotherapie En MC in Leiden op de El Cid informatie markt aanwezig om SPORTJA te promoten. Kom langs en laat je informeren over de top-notch trainingsfaciliteiten, de sportondersteuners, de relaxte sfeer en de BBQ's! Heb je vragen? Bel dan naar 085 - 0600035 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Sportschool

Vrouwen editie: "Kennis geeft controle en zelfvertrouwen omdat je weet wat je doet".

Wat kan ik eten als ik wil afvallen? Hoe kan ik het beste trainen als ik wil afvallen? Ik wil mijn lichaam meer vorm geven, hoe doe ik dat? Hoe trainen andere vrouwen? 

Op deze en meer vragen vind je een antwoord in de onderstaande links. Een gebrek aan motivatie en kennis zijn twee belangrijke factoren waarom mensen hun doelstellingen niet bereiken. Kennis zorgt ervoor dat je de juiste dingen eet, op de juiste manier traint, goed hersteld en progressie boekt. Kennis geeft controle en zelfvertrouwen omdat je weet wat je doet, waarom je het doet en hoe je het moet doen. Kennis motiveert.

Waarom vrouwen aan krachttraining zouden moeten doen:
http://www.womenshealthmag.com/weight-loss/weight-training-tips

De fitnesswereld zit vol met mythes en fabels, welke helaas leiden tot fouten. In onderstaande artikelen worden een aantal fouten uitgelicht en uitgelegd:
http://www.t-nation.com/diet-fat-loss/10-mistakes-women-make-with-diets

http://www.t-nation.com/training/10-mistakes-women-make-in-the-gym

Bret Contreras is een bekende trainer en deelt in onderstaand artikel een aantal van zijn bevindingen:
http://bretcontreras.com/training-women/

13 vrouwen die laten zien hoe zij trainen:
http://bretcontreras.com/where-my-ladies-at/

 

Gijs Mens: Onze grote vriend is goed bezig

Zo’n drie maanden geleden kwam Gijs Mens (van de fietswinkel op de Lage Rijndijk) naar ons toe met de vraag of wij hem konden helpen met een gezonde leefstijl. Gijs zijn verleden bestond vooral uit overmatig drinken en eten van vooral veel slechte vetten en suikers. Plus niet geheel onbelangrijk; Gijs kreeg een waarschuwing van de dokter.

 

Vanaf het begin zijn we gericht aan de slag gegaan. Onze fysiotherapeut Jip Regtop heeft een screening gedaan en op basis daarvan hebben we een trainingsschema gemaakt. Na een moeilijk begin waarin Gijs zijn lichaam behoorlijk tegenstribbelde, hebben we nu de pijntjes en klachten onder de radar. We hebben op basis daarvan het trainingsschema aangepast voor hem. Het trainen en bewegen gaat steeds beter; zijn houding wordt beter en ook zijn aangezicht is beter. Zoals je ziet op de foto, is de spanning van zijn buik af. We hebben de afgelopen tijd twee keer per week getraind en dat gaan we vanaf half augustus uitbreiden naar drie keer per week. Mogelijk in de toekomst naar vier keer per week. Gijs kwam bij SPORTJA voor resultaat, dat krijgt hij.

 

Gijs is samen met SPORTJA op weg naar een gezonde en verantwoorde toekomst. Wij houden jullie op de hoogte van zijn vorderingen. Wil jij ook werken aan een gezonde leefstijl of heb je vragen? Neem dan contact op met Jordy via 085-0600035 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom langs. Gijs, samen boeken we vooruitgang!

 

Lees hier meer van onze andere blogs of ga naar onze homepagina.

Herstel van je training zoals het Nederlands elftal herstelt

Foam rollen

Op de foto is te zien hoe Robin van Persie en andere spelers van het Nederlands elftal de foam roller gebruiken om hun spieren te behandelen en hun herstel te bevorderen. Een foam roller is een holle buis met foam (schuim) erom heen. Door met je spieren over de foam roller te rollen masseer je jezelf. Naast de foam roller kan je ook andere attributen zoals een tennisbal of een deegroller gebruiken. Deze manier van rollen heet een self-myofascial release massage. Het foam rollen heeft een positief effect op jouw herstel want het vergroot de bewegingsvrijheid van gewrichten, vermindert de subjectieve pijnprikkels & spierpijn en vermindert het vermoeidheidsgevoel. Naast het bevorderen van de herstel verbetert foam rollen zelfs de sportprestaties!

In dit filmpje van Eric Cressey (aanrader om zijn YouTube-kanaal te volgen!) laat hij zien welke oefeningen doen en welke spieren je kan rollen met de foam roller.

Bij SPORTJA hebben we verschillende niveau’s aan foam rollers liggen zodat iedereen zijn of haar eigen intensiteit van massage bepaalt en optimaal herstelt. We raden aan dat je voor elke training de spieren rolt die je gaat belasten. Vooruitgang boeken is een combinatie van training, voeding, herstel en sport coaching. Train slimmer en help je lichaam beter herstellen!

Voor vragen kan je een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veel plezier vanavond met de wedstrijd Nederland - Argentinië!

Lees hier meer van onze andere blogs of ga naar onze homepagina.

Herstel

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel