Ledeninformatie Corona

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de gym en Corona.

7 mei 2020

Beste leden en vrienden van SPORTJA,

Een vreugdedansje met gepaste bescheidenheid:

 

https://youtu.be/8UFZtpwMUEs

 

Vanaf aanstaande maandag 11 mei kun je buiten trainen bij SPORTJA! Ons achterterrein wordt omgetoverd tot outdoor gym. Hoe episch is dat!

Zoals je waarschijnlijk gisteren hebt meegekregen, heeft de overheid bekend gemaakt dat sportscholen op 1 september 2020 open mogen. Echter gaat de overheid in gesprek met de branchevereniging om te onderzoeken of dat eerder kan. Zeker voor sportscholen zoals SPORTJA en waarvoor ook protocollen zijn. Daar heb ik goede hoop voor. Tot die tijd kun je veilig en verantwoord buiten trainen bij SPORTJA! Kom het proberen!

Samen met het team ga ik vanaf nu tot maandag alles in het werk stellen om de outdoor gym zo goed mogelijk voor jou voor te bereiden. Van simple praktische zaken, trainingsmateriaal, reserveringssysteem enz. Het buiten trainen is mogelijk en mag! Om dat in goede banen te leiden zijn de volgende regels van toepassing.

Allereerst gelden vanzelfsprekend nog steeds de richtlijnen van het RIVM, waaronder het houden van 1,5 meter afstand en het thuisblijven bij klachten. Daarnaast gaat het expliciet om het trainen op het buitenterrein. Alle faciliteiten binnen SPORTJA, waaronder de kleedkamers, de horeca, toilet, douche, water zijn buiten gebruik.

Vervolgens krijgen alle leden zo veel mogelijk de mogelijkheid om te kunnen sporten de komende tijd. Om dit te waarborgen zullen we in tijdvakken gaan werken van een uur waarbinnen je kan sporten. Na dit uur wisselt de groep, om zo meerdere leden de optie te bieden om te trainen. In de bijlage van deze mail vind je een schematische uitwerking van deze tijdvakken. Je kan je voor deze tijdvakken inschrijven via de SPORTJA-app (via iStore of Play Store) of ons online portal: sportja.virtuagym.com. Normaal kan je je inschrijven vanaf zeven dagen voor het daadwerkelijke trainingsmoment. Je kan je vanaf nu inschrijven voor de trainingen van volgende week. Wil je inloggegevens, laat het me dan weten.

Het is een vervelende situatie en zijn roerige tijden, ik vraag om je solidariteit voor je medesporters en reserveer maximaal 3 tijdvakken per week. Alleen op deze manier krijgt iedereen met de beschikbare tijd en ruimte de kans om te trainen.

Verder werken het team en ik de komende weken hard voor het aanbieden van extra lessen, workouts met de beschikbare materialen, uitbreiden van trainingsmogelijkheden enz. Dit betekent dat de eerste dagen/weken misschien wat experimenteel kunnen aanvoelen. Geef dus vooral jouw waardevolle feedback aan mij en de trainers voor het verbeteren van deze (tijdelijke) oplossing!

Als deze oplossing vragen bij je oplevert, dan kun je mij hier vanzelfsprekend altijd over mailen. Samen maken wij er het beste van!

Tot volgende week!

Met vriendelijke groet,

Jordy van der Klauw

Eigenaar & Trainer bij SPORTJA
Pasfoto 2018

21 april 2020

Beste leden en vrienden van SPORTJA,

Het begin van de intelligente open-up is er. We zien een kleine positieve ontwikkeling in Nederland. Niet alleen op medisch en gezondheidsgebied, maar ook sociaal. Zo merk ik dat we inmiddels redelijk gewend raken aan de beperkingen die de intelligente lockdown met zich meebrengt. Leuk is anders, uitdagend is het zeker, maar de 1,5 meter-samenleving wordt door de meeste mensen geaccepteerd en toegepast. Dit biedt mogelijkheden voor een 1,5 meter-sportschool. 

Hopelijk mag de gym op 20 mei open. We zijn goed bezig met zijn allen, houd nog even vol. Het team en ik zijn in de tussentijd hard bezig met klussen in en aan de gym om verbeteringen, onderhoud en schoonmaak te doen en voor te bereiden om weer open te kunnen. Je hebt onze uitgebreide online trainingsbegeleiding via Instagram, Facebook, Youtube, website en app/online portal gekregen. Ik hoop dat je gewoon lid blijft. Zo zorgen we samen dat jij door kunt trainen na de heropening van de gym en dat SPORTJA blijft bestaan.

Vul het ledentevredenheidsonderzoek in

De afgelopen periode hebben het team en ik veel moeite gedaan om, gezien het verplicht sluiten van de gym, jou toch middelen te bieden om lekker door te blijven trainen. Je hebt hiervoor flink wat mogelijkheden gekregen via verschillende kanalen, maar we willen graag weten of dit ook aansluit bij waar jij behoefte aan hebt. Vul daarom deze korte vragenlijst van maximaal 3 minuten in en deel jouw mening en ervaring. Dit kan anoniem of niet anoniem, wat jij prettig vindt. Wat vind jij van hoe wij omgaan met de verplichte sluiting? Wat doen we goed en wat kan er beter? Wat vind je leuk en wat vind je minder leuk? Hoe kunnen we jou nog beter helpen bij het thuis en buiten trainen nu SPORTJA verplicht gesloten is? Laat het me weten, ik ben erg benieuwd naar jouw mening.

1,5 meter-sportschool is mogelijk

We zijn hard bezig met het voorbereiden van de 1,5 meter-sportschool, zodat jij veilig kunt komen trainen. De ideeën, concepten en mogelijkheden waar we aan denken zijn: een vloerplan maken, routes aanleggen, looppaden markeren, oefeningen markeren, deurbeleid, tijdslot maken waarin je kunt komen sporten, eventueel vooraf reserveren, extra hygiëne routines en schoonmaakmiddelen. Met deze interne maatregelen kun je op een verantwoorde en veilige manier trainen. Echter zijn we afhankelijk van de regering: welke voorwaarden stellen zij aan de 1,5 meter-sportschool én de dag dat we daadwerkelijk open mogen. In Nieuwsuur kwam ook aan bod dat sportscholen een goede kans maken om als een van de eerste weer open te mogen, juist omdat de mogelijkheden om 1,5 meter afstand te houden slim en makkelijk te realiseren zijn. Zoals het er nu naar uitziet kunnen we gereguleerd alle leden laten trainen in onze 1,5 meter sportschool!

Online thuis & buiten trainen

Gezien de verlenging van de verplichte sluiting, verlengen wij ook de online thuis- en buitentrainingsbegeleiding. Daarnaast hebben wij nieuwe ideeën en content die we daaraan toevoegen. Deze blijf je krijgen via Instagram, Facebook, YouTube, de website en onze app/online portal. Hopelijk kan jij zo door blijven trainen! Op een rijtje krijg jij dus van ons:

 • "Thuis bij…"-serie waarin trainers op gepaste afstand worden gevolgd in hun train-at-home-journey;

 • Buiten trainingen en oefeningen in parkjes, met bankjes, enz.;

 • Voedingstips en een aantal van onze favoriete recepten (gotta love food!);

 • Ideeën en inspiratie om in deze beperkende situatie extra gezond en fit te blijven;

 • Een wisselende #HomeWOD (thuistraining) voor jou in onze Instagram & Facebook story en compilatie op YouTube;

 • Challenges om jouw thuis-blijf-tijd uitdagend te houden;

 • SPORTJA Talks: een wekelijkse aflevering waarin wij met trainers én sporters praten over actuele onderwerpen zoals training, voeding, herstel, mindset enz.;

 • Inzicht in de vorderingen van de SPORTJA renovatie via Instagram & Facebook;

 • Tag SPORTJA in jouw story over thuis en/of buiten trainen, dan delen wij jouw story ter inspiratie met onze volgers.

Online personal coach

Je kan ook nog steeds bij ons terecht voor een techniek check. Het is belangrijk dat jij op een technisch goede manier kan blijven sporten. Zo heb je meer baat bij jouw training en voorkom je blessures! Hoe doe je dit? Stuur een filmpje van een oefening of beweging via WeTransfer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Van een van onze trainers krijg jij feedback op je houding en beweging.

Verbeteringen in & aan de gym

In de tussentijd hebben het team en ik al ontzettend veel verbeteringen, onderhoud en schoonmaak gedaan. Juist omdat ik vind dat als het grootste gedeelte van de leden gewoon lid blijft, ik ook mijn best moet doen om de gym zo goed, mooi en netjes mogelijk aan jou terug te geven zodra we open mogen. Je vindt foto’s toegevoegd als sneakpreview en check de video hier!

SPORTJA Renovation

Ook zijn we in gesprek met leveranciers om regelingen te treffen zoals koop op afbetaling, huur met optie tot koop, leasen, huren en daarnaast hebben leveranciers, partners, trainers én leden spullen gedoneerd zoals verf, (klus- & bouw)materialen, interieur enz. Ondanks dat we financieel zeer beperkt zijn, hebben we met veel creativiteit en samenwerking al ontzettend veel gedaan en kunnen we nog veel doen in de komende weken. Als je toffe ideeën hebt voor de gym, laat het me weten. Ik wil er het beste van maken. 

Tot op heden een terugval, maar houdbaar

Sinds de sluiting blijven de meeste leden gewoon lid, dat zorgt ervoor dat de gym blijft bestaan. Met de leden die persoonlijk contact op hebben genomen omdat ze geen lid kunnen/willen blijven, heb ik oplossingen afgesproken zodat ook zij verder kunnen trainen als de gym weer open mag. Helaas hebben er toch leden opgezegd. Gelukkig blijft dit aantal vooralsnog beperkt en blijven de meeste leden gewoon lid. In eerdere mails heb je gelezen hoe ik denk dat de gym de meeste kans maakt om te blijven bestaan. Ik kies juist voor deze manier, omdat de duur van de verplichte sluiting onduidelijk is en hoeveel leden er opzeggen. Ik begrijp dat er een beroep op je wordt gedaan. Dat je wellicht het gevoel hebt dat er iets van je gevraagd wordt wat niet is zoals het was. Ik geloof dat als iedereen een bijdrage doet (die hij of zij kan en wil dragen) dat dan de sociale structuren zoals jouw sportschool blijft bestaan. 

Hopelijk tot binnenkort

Gezien de huidige, gematigd positieve, ontwikkelingen op medisch en gezondheidsgebied heb ik goede hoop dat we binnenkort open mogen. Blijf gebruik maken van de online trainingsmogelijkheden. Geef aan als je daar hulp bij wilt. Wij zorgen dat de gym er klaar voor is om jou te ontvangen! Daarnaast hoop ik dat je gewoon lid blijft. Dit allemaal, zodat we samen de continuïteit en de toekomst van jouw training en de gym garanderen. 

Morgen ontvang je ook nog een videoboodschap via Youtube, Instagram en Facebook, check em! Bedankt voor je geduld en steun en hopelijk tot 20 mei.

Met vriendelijke groet,

Jordy van der Klauw

Eigenaar & Trainer bij SPORTJA

31 maart 2020

Beste leden en vrienden van SPORTJA,

Allereerst een persoonlijke videoboodschap van mij: 

De persconferentie van premier Rutte is zojuist afgelopen. Jij en ik hadden goede hoop dat de gym op 6 april open mocht, maar we wisten gaandeweg dat die datum niet realistisch was. We zitten wereldwijd in een moeilijke situatie en ik ben blij dat we in Nederland wonen. 

Je hebt vast gemerkt, misschien in jouw directe omgeving, dat veel mensen geraakt worden. Misschien ken je iemand die ziek is geworden of zelfs is overleden. Misschien ken je ondernemers, ZZPers, of mensen die hun baan kwijt zijn geraakt. Misschien wordt jouw baan of studie beperkt. Jij wordt in ieder geval beperkt in sterk en gezond blijven, doordat je niet meer mag trainen bij de gym. Deze crisis heeft impact op meerdere gebieden en raakt ons daarom allemaal.

Hopelijk mag de gym op 29 april weer open! We zijn in de tussentijd flink bezig met werken in en aan de gym om verbeteringen, onderhoud en schoonmaak te doen. Ik hoop dat je als passend alternatief onze uitgebreide online trainingsbegeleiding kunt waarderen en dat je gewoon lid blijft. Zo garanderen we samen de continuïteit en toekomst van SPORTJA.

Wat ik zie in dit soort crisissituaties zijn twee reacties. Enerzijds brengt het onzekerheid en angst naar boven. Anderzijds laat het gelukkig ook ons innerlijke en diepste vertrouwen, compassie en zorg voor onszelf én anderen groeien. Het is mooi om te zien hoe de huidige situatie mensen bij elkaar brengt op een nieuwe en hartverwarmende manier.

Jullie hebben ontzettend veel positieve en enthousiaste reacties gegeven op de aangeboden online trainingsmogelijkheden. Zowel sportinhoudelijk met trainingen en oefeningen, het zien van wat we doen in en aan de gym en het zien van onze vertrouwde gezichten. Jullie hebben steunberichten gestuurd via mail, Facebook, Instagram en Whatsapp. Niet alleen naar mij, maar ook naar de trainers. Naast deze reacties en waardering, heb ik een vraag voor je: Welke online begeleiding wil je nog meer? Welke specifieke onderwerpen, trainingen, oefeningen...? Laat het me weten.

Kijk niet alleen naar jouw eigen situatie, je bent onderdeel van een groter geheel. Het is niet alleen jouw en mijn sportschool, maar ook van vele anderen. Iedereen wilt gewoon weer verder trainen als de gym open mag. De gym is onderdeel van jouw sociale leven, van jouw wekelijkse ritme; gemiddeld komen onze leden 2 a 3 keer per week trainen én het is jouw thuis om sterk en gezond te blijven.

Als kleine, lokale ondernemer heb ik geen diepe zakken of veel financiële mogelijkheden zoals ketens of commerciële sportscholen. What you see is what you get. No-nonsense. Geen bullshit. Ik verdien niets in deze periode. Alles is nodig om de gym voort te kunnen zetten. De gym is een samenwerking die zichzelf in leven moet houden voor de toekomst. Met leden, trainers en ander personeel, partners, leveranciers, verhuurder van het pand, de overheid en ik. Als iedereen een bijdrage doet, dan blijft de gym bestaan. Daar heb ik vertrouwen in.

Financiële middelen van de overheid en mijn eigen buffers zet ik direct in voor het doorbetalen van de trainers, het compenseren van leden die direct geraakt zijn en in geldnood zitten en het zorgen dat de gym blijft voortbestaan. De overheid, minister Koolmees en de Consumentenbond hebben ook gevraagd om gewoon lid te blijven van je sportschool te blijven. Dat is wat de meeste leden gelukkig doen, merk ik.

Mocht je direct geraakt zijn en in geldnood zitten door deze crisis bijv. als ZZPer of je baan bent kwijtgeraakt, dan ben ik ook solidair. Laat me jouw situatie weten, dan zoeken we samen naar een oplossing. 

Als jij vindt of denkt dat er een betere manier is om met de huidige situatie om te gaan, dan hoor ik het graag van je. 

Op woensdag 1 april om 19.30u kun je via Zoom met mij in gesprek gaan. Je kunt je vragen, opmerkingen, ideeën en behoeften met me delen. Ook is er ruimte voor een praatje.

We werken hard om jou een passend alternatief te bieden via online trainingsmogelijkheden als compensatie. Ook zorgen we dat de gym topfit is voor jou zodra we open mogen. Daarnaast hoop ik dat je gewoon lid blijft. Dit allemaal, zodat we samen de continuïteit en de toekomst van de gym garanderen. 

Bedankt voor je steun, geduld en loyaliteit en hopelijk zien we elkaar weer op 29 april.

Vriendelijke groet,

Jordy van der Klauw

Eigenaar & Trainer bij SPORTJA  

16 maart 2020

Beste leden en vrienden van SPORTJA,

Deze crisis raakt ons allemaal. Jij en ik doen wat we kunnen met de informatie en mogelijkheden die we hebben. Ik vind het super vervelend dat de gym dicht moet van 16 maart tot en met 6 april. Voor jou, voor mij en iedereen die SPORTJA een warm hart toedraagt. Maar de verplichte sluiting van de gym is begrijpelijk, onze gezondheid is het belangrijkste. Afgelopen week, sinds de sluiting, ben ik bezig geweest om uit te zoeken hoe om te gaan met deze bijzondere situatie. Daarom heb ik je nog niet eerder via deze weg geïnformeerd. Via onze website en social media kon je al het nodige volgen. Jij en ik zitten met dezelfde vragen, dezelfde onzekerheid en hetzelfde toekomstperspectief. Samen zorgen we dat jij, na deze beperkende periode, gewoon weer verder kunt trainen bij SPORTJA!

In deze brief aan jou lees je wat je van SPORTJA en mij kunt verwachten als passend alternatief, wat ons team in en aan de gym doet in de tussentijd, hoe we omgaan met deze crisis en hoe jij en ik de continuïteit van de gym garanderen.

Wat kun je van SPORTJA verwachten als passend alternatief voor trainen in de gym:

Je krijgt van onze trainers trainingen en tips om thuis en buiten te trainen via onze social media, website, app en online portal. We doen ons best zodat jij door kan blijven trainen en sterk & gezond kan blijven. Heb je vragen over trainingen, oefeningen of andere onderwerpen ten aanzien van thuis en buiten trainen, laat het me weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Via onze Facebook, Instagram & YouTube, website, app en online portal krijg je dagelijks:

 • "Thuis bij…"-serie waarin trainers en sporters op gepaste afstand worden gevolgd in hun train-at-home-journey;

 • Buiten trainingen en oefeningen in parkjes, met bankjes, enz.;

 • Voedingstips en een aantal van onze favoriete recepten (gotta love food!);

 • Ideeën en inspiratie om in deze beperkende situatie extra gezond en fit te blijven;

 • Ask Me Anything met Michiel op Instagram en Facebook. Stuur jouw vraag voor donderdag 16.00u naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Facebook/Instagram;

 • #HomeWODs (thuistraining) voor jou in onze Instagram & Facebook story;

 • Challenges om jouw thuis-blijf-tijd uitdagend te houden;

 • Tag SPORTJA in jouw story over thuis en/of buiten trainen, dan delen wij jouw story ter inspiratie met onze volgers.

Online coaching op verzoek

 • Techniek check: Stuur een filmpje van een oefening of beweging via WeTransfer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Van 1 van onze trainers krijg jij feedback op je houding en beweging.

Heb je naast deze online trainingsmogelijkheden wensen en behoeften? Laat het me weten, we willen jou graag een passend alternatief bieden. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat doen wij nog meer in de tussentijd:

Onze gym is en blijft ons kindje. Wij zorgen daar goed voor. Ons team zorgt ervoor dat verbeteringen, onderhoud en schoonmaak in en aan de gym worden gedaan, zodat jij op 7 april terugkomt in een topfitte gym! 

Hoe komen jij en ik door deze crisis:

Wij als gym stellen ons solidair op naar ons personeel, partners en leveranciers om straks gewoon weer door te kunnen gaan na deze beperkende periode. De gevolgen van deze crisis zijn voor iedereen groot en ingrijpend. Er is nog veel onduidelijkheid over de vraag hoe groot de impact precies is en hoe lang het gaat duren. De continuïteit van SPORTJA is voor jou en mij belangrijk. We werken hard om jou passende alternatieven te bieden als compensatie. Daarbij hoop ik dat je gewoon lid blijft. Als iedereen dit doet, dan blijft SPORTJA, jouw sportschool, 100% zeker bestaan. Mocht je direct geraakt zijn door deze crisis (zoals bv ZZPers), laat me dan jouw situatie weten. Dan zoeken we samen naar een oplossing. 

Het passende alternatief wat je krijgt bestaat uit begeleiding om door te blijven trainen via online trainingsmogelijkheden voor thuis en buiten via video’s, foto’s en ander instructiemateriaal op onze social media, website en app. Ondanks dat het een lastige periode is, biedt het ook veel mogelijkheden voor bezinning, rust en inspiratie. We hopen je snel weer te zien in de gym en tot die tijd zijn we dagelijks bezig om jou van alle mogelijke begeleiding, informatie en steun te voorzien om sterk en gezond te worden en blijven. 

Afsluitend

Als je vragen, opmerkingen, ideeën of behoeften hebt, laat het me dan weten. Antwoord op deze mail, stuur een privébericht naar SPORTJA via Instagram/Facebook of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tot slot, meer informatie volgt later, voor nu wil ik je bedanken voor je onvoorwaardelijke steun, geduld en loyaliteit in deze moeilijke tijden.

Hopelijk tot 7 april!

Vriendelijke groet,

Jordy van der Klauw

Eigenaar & Trainer bij SPORTJA 

 

 

 

 

 

 

 

 

What does it take?

Echte Sportja sporters:

 • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
 • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
 • Laten hun ego thuis
 • Bereiken hun doel