Workshop-Superhuman-Core-by-Ben-400px.jpg

Workshop: Building a superhuman core!

Wil jij zo sterk mogelijk worden? Nog harder kunnen sprinten of hoger kunnen springen? Ben jij die eindeloze blessures zat? Dan is de kans is groot dat jouw core je zwakste schakel is. Speciaal voor jou en al deze vragen organiseren wij de workshop “How to build a superhuman core”!

Core training is misschien niet het meest leuke gedeelte van je training maar wel een fundamenteel gedeelte van je training! Daarom geeft Ben, trainer bij SPORTJA en Crossfit atleet, deze workshop over core training. Zodat jij zo goed en efficiënt mogelijk kan trainen voor maximaal resultaat.

In de volgende blogposts krijg je alvast een voorproefje op de inhoud van de workshop: https://www.sportja.nl/core-training-maar-dan-goed. Wij trainen de buikspieren in lijn met hoe artsen en fysiotherapeuten, zoals onze eigen Ross Watson (van Ross Watson Fysiotherapie en Sport Performance), de buikspieren trainen en slaan de oeverloze sit ups en crunches graag over!

Wat je moet weten

  • Aanmelden: meld je aan bij 1 van de trainers of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Wat: Workshop “How to build a superhuman core”
  • Waar: SPORTJA (duh)
  • Wanneer: 7 oktober van 10.00 - 11.45
  • Kosten: Gratis voor leden, niet-leden betalen 19,95 euro

 

Blogpost-Randy-400px.jpg

De trends van het moment

 

Herkennen jullie dat? De goede marketing, de creatieve veranderingen en daardoor de steeds nieuwe concepten die zichzelf ‘het nieuwe fitness’ noemen. Door zowel de maatschappelijke druk als de sociale druk zijn wij in Nederland massaal aan het fitnessen geslagen – van bodybalance tot powerlifting. Maar wat is fitness eigenlijk? Voor deze vraag neem ik de definitie van Caspersen, Powell en Christenson en leeg deze naast de trends van het moment. Caspersen, Powell en Christenson (1985) concluderen dat fitness bestaat uit oefeningen of bewegingen die of gerelateerd zijn aan gezondheid, of gerelateerd zijn aan een bepaalde skill.

Lees meer: De trends van het...

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel