Herstel van je training zoals het Nederlands elftal herstelt

Foam rollen

Op de foto is te zien hoe Robin van Persie en andere spelers van het Nederlands elftal de foam roller gebruiken om hun spieren te behandelen en hun herstel te bevorderen. Een foam roller is een holle buis met foam (schuim) erom heen. Door met je spieren over de foam roller te rollen masseer je jezelf. Naast de foam roller kan je ook andere attributen zoals een tennisbal of een deegroller gebruiken. Deze manier van rollen heet een self-myofascial release massage. Het foam rollen heeft een positief effect op jouw herstel want het vergroot de bewegingsvrijheid van gewrichten, vermindert de subjectieve pijnprikkels & spierpijn en vermindert het vermoeidheidsgevoel. Naast het bevorderen van de herstel verbetert foam rollen zelfs de sportprestaties!

In dit filmpje van Eric Cressey (aanrader om zijn YouTube-kanaal te volgen!) laat hij zien welke oefeningen doen en welke spieren je kan rollen met de foam roller.

Bij SPORTJA hebben we verschillende niveau’s aan foam rollers liggen zodat iedereen zijn of haar eigen intensiteit van massage bepaalt en optimaal herstelt. We raden aan dat je voor elke training de spieren rolt die je gaat belasten. Vooruitgang boeken is een combinatie van training, voeding, herstel en sport coaching. Train slimmer en help je lichaam beter herstellen!

Voor vragen kan je een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veel plezier vanavond met de wedstrijd Nederland - Argentinië!

Lees hier meer van onze andere blogs of ga naar onze homepagina.

Herstel

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel