Verbeter sterk jouw resultaten door gewoontes: III van III

Door trainer Alexander Vermetten:

Als je de eerdere blogposts over dit topic nog niet gelezen hebt, raad ik je sterk aan Deel I en Deel II door te lezen om deze beter te begrijpen. We hebben gezien hoe belangrijk gewoontes zijn en hoe je nieuwe gewoontes aan kan leren. In deze laatste blogpost van de serie gaan we kijken wat je moet doen als je een slechte gewoonte hebt en hier verandering in wilt brengen.

Lees meer …Verbeter sterk...

Verbeter sterk jouw resultaten door gewoontes: II van III

Door trainer Alexander Vermetten:

Bijna de helft van de dingen die wij in het dagelijks leven doen is uit gewoonte. Denk bijvoorbeeld aan die rit naar huis na een lange werkdag. Je stapt in de auto of op de fiets en opeens ben je thuis. Van wat er onderweg gebeurd is, kun je je maar weinig herinneren. Dit zijn je gewoontes die aan het werk zijn geweest. In deze blogserie ontleden we gewoontes en zetten we ze in voor een positiever en sportiever leven.

Lees meer …Verbeter sterk...

Verbeter sterk jouw resultaten door gewoontes: I van III

Door trainer Alexander Vermetten:

Bijna de helft van de dingen die wij in het dagelijks leven doen is uit gewoonte. Denk bijvoorbeeld aan die rit naar huis na een lange werkdag. Je stapt in de auto of op de fiets en opeens ben je thuis. Van wat er onderweg gebeurd is, kun je je maar weinig herinneren. Dit zijn je gewoontes die aan het werk zijn geweest. In deze blogserie ontleden we gewoontes en zetten we ze in voor een positiever leven

Lees meer …Verbeter sterk...

Doelen stellen en betere prestaties in de sportschool

Door Lieke Bloemendal, SPORTPSYCHOLOOG VSPN®

2019 is weer begonnen! En natuurlijk heb je jezelf ook dit jaar iets voorgenomen op sportief gebied. Je wil de competitie winnen, 10 kilometer hardlopen, een mudrun voltooien, regelmatig naar de sportschool, op het podium komen, afvallen, etc. Allemaal mooie doelen! Maar, hoe zorg je er nu voor dat je die doelen op zo’n manier stelt, dat ze je ook écht kunnen ondersteunen om te bereiken wat jij wilt bereiken?

Lees meer …Doelen stellen en...

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel