Gewichthefseminar SPORTJA

Olympic weightlifting

Krachtsporten in Nederland worden, onder andere door Crossfit, steeds populairder. Dit geldt ook voor gewichtheffen (olympic weightlifting). Gewichtheffen is een sport waar snelheid, kracht, techniek en concentratie samen komen. De snatch en clean & jerk vereisen veel oefening en training. Om gewichtheffers, crossfitters, krachttrainers en fitnessinstructeurs te ondersteunen organiseert SPORTJA in samenwerking met Jeremy Regensburg een 3 uur durende seminar gewichtheffen.

Het seminar wordt gegeven door Jeremy Regensburg. Hij is de ervaren headcoach bij het bekende Unscared Crossfit in Utrecht. Menig krachtatleet is al door Jeremy geholpen en hij reist zaterdag 23 maart af naar Leiden om gewichtheffers, crossfitters, krachttrainers en fitnessinstructeurs te helpen bij het weightliften. Tijdens het seminar ligt de focus 3 uur lang op het verbeteren van de techniek. Uiteraard worden de snatch en clean & jerk behandeld. Beginners en intermediates kunnen zich aanmelden. Het is wel een vereiste dat je een aantal keer gelift hebt zodat je niet een volledige beginner bent. Het seminar is voor leden en niet-leden. Aanmelden kan via onderstaand formulier of door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Opzet seminar:
- 20minuten intro/warming up
- 45 minuten snatch positions doornemen
- 30 minuten snatch (opwerken naar werkgewichten)
- 15 minuten pauze
- 20 minuten clean positions doornemen
- 20 minuten jerk positions doornemen
- 30 minuten clean and jerk (opwerken naar werkgewicht)

Jeremy: "Target tijdens positions doornemen is vooral educatie, uitleggen, etc. Het opwerken naar werkgewicht is vooral om mensen individueel te kunnen helpen en tips en oefeningen mee te geven waar zij specifiek bij geholpen zijn. Afhankelijk van het niveau kan het zijn dat ik probeer iets minder tijd aan de posities te besteden zodat er meer met werkgewichten gewerkt kan worden, maar dat zal ik op de dag zelf aan moeten voelen. Op deze manier kunnen we vrijwel iedereen bedienen behalve de mensen die nog nooit een halter aangeraakt hebben."

Wat: Seminar gewichtheffen waarbij de techniek van de snatch en clean & jerk centraal staan
Voor wie: Leden en niet-leden kunnen meedoen. Het niveau is voor beginners en intermediates, het is wel een minimale vereiste dat je een aantal keer getraind hebt op de snatch/clean & jerk.
Door wie: Jeremy Regensburg, headcoach bij Unscared Crossfit in Utrecht
Waar: Sportcentrum SPORTJA, Willem Barentszstraat 15 te Leiden
Wanneer: Zaterdag 23 maart van 10.30 - 13.30 uur
Aantal deelnemers: maximaal 15
Kosten: Leden 30 euro, niet-leden 45 euro
Aanmelden: via onderstaand formulier of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gewichthefseminar

Naam(*)
Invalid Input

Telefoon nummer(*)
Invalid Input

Email adres(*)
Invalid Input

Lid SPORTJA(*)
Invalid Input

 

 

 

Start nu je Gratis Proefweek!

De meeste lezers van dit blog vragen een gratis proefweek aan.

Wil jij ook gebruikmaken van een gratis proefweek? Meld je dan vandaag nog aan!

START MIJN GRATIS PROEFWEEK

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel