Blog Artikelen

Iron-and-the-soul-400.jpg

Iron and the Soul

Strength training is more than just lifting weights, grunting and sweating. It can be a life altering experience. In this blogpost I pull out a gem from the black pits of the internet; the essay Iron and the Soul by Henry Rollins. An epic piece that in its shortness says it all. In this blogpost I tell you someting about Henry Rollins and the relevance of this essay for training, SPORTJA and life in general.

Lees meer: Iron and the Soul

Vegan

Vega(n) Part I: het lelijke eendje mooi maken

De tijd dat vegetariërs als linkse rukkers met geitenwollensokken worden gezien is voorbij! De laatste jaren is er maatschappelijk aandacht gekomen voor de impact van de voedselindustrie op o.a. het klimaat en het welzijn van dieren. Momenteel is veganisme een maatschappelijk hot item. Ik vind het belangrijk om bewust bezig te zijn met wat ik eet en welke impact dit heeft op de wereld. Daarom heb ik besloten om hierover te schrijven en dit met jullie te delen. In deze blogpost, in Part I, wil ik eerst uitleggen welke verschillende vormen van vegetarisch eten en veganistisch eten er zijn. Daarnaast wil ik een mogelijk probleem voor krachtsporters bespreken en geef ik ook de praktische oplossing daarvoor. In Part II ga ik in op eiwitrijke alternatieven voor vlees, vis, melkproducten en eieren.

Lees meer: Vega(n) Part I:...

afvallen

Wat doet krachttraining met een vrouw? Part - 1

Ze heet Nine en vele van jullie zullen haar herkennen van de foto's op de site, de flyer of foto bij een blogpost. Na jaren te hebben gedanst en cardio training gedaan te hebben is ze begonnen aan krachttraining.

Lees meer: Wat doet...

Koray-deadlift-introfoto-blog.jpg

Sporter van de maand Koray - december 2017!

Wie ben je en wat doe je?

Hallo, ik ben Koray en ik ben 27 jaar oud. Ik werk fulltime voor een groot Amerikaans farmaceutisch bedrijf in Leiden. Daarnaast ben ik ook nog parttime herenkapper/barbier en hoop ik uiteindelijk hierin door te groeien en fulltime met dat vak bezig te zijn.

Lees meer: Sporter van de...

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel