Sporter van de maand juli: Elise

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Elise, sinds kort Productmanager Influencer Marketing bij Sanoma. Wat inhoudt dat ik 'social influencers' (bijv. bekende bloggers en instagrammers) koppel aan adverteerders en gave samenwerkingen met hen bedenk.

Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?Elise

Ik sportte al een tijd bij een healthclub, waar mijn liefde voor krachttraining beetje bij beetje begon te groeien. Het begon met lesjes bodypump, en al snel was ik steeds meer in het krachthok te vinden. Een vriend vertelde me over SPORTJA, dus samen met mijn zus en een vriendin ben ik eens gaan kijken. En sinds die eerste proefweek ben ik hooked!

Wat is je favoriete oefening?

Hmm moeilijk, eigenlijk heb ik twee favoriete oefeningen: deadlifts en benchpress. En ik heb een haat/liefde verhouding met squats sinds een blessure aan mijn heupen.... Ook pull-ups vind ik heel leuk, hoewel ik daar nog niet heel goed in ben.

Welke type training vind je het leukst?

Krachttraining, obviously. Ik houd vooral van bovengenoemde compound oefeningen, dus squats, deadlifts en benchpress. Op dit moment train volg ik een Bill Starr 5x5 schema, gemaakt door Niels. Hiervoor heb ik een 5/3/1 schema van Wendler gevolgd.

Wat zijn je doelen?

Zo sterk mogelijk worden! En als ultieme test heb ik me ingeschreven voor de SBD cup (een powerlift wedstrijd)in september. Het is alleen nog even spannend of ik daadwerkelijk mee kan doen ivm m'n blessure en alle drukte rondom mijn nieuwe baan.

Elise

Van welke proefles wil je gebruik maken?

Als sporter van de maand heeft Elise mogen kiezen uit een screening door fysiotherapeut Guido Bakker of een fysieke meting met lifestyle advies door Niels.

Ik heb gekozen voor de screening van Guido!

Sporter van de maand juni: Rogier

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Rogier en in het dagelijks leven ben ik arts in opleiding tot anesthesioloog in het LUMC. Dit houdt in dat ik patiënten narcose, een ruggenprik of een plaatselijke verdoving geef voor de meest uiteenlopende soorten operaties.

 Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?

‘Vroeger’,  in het pre-SPORTJA-tijdperk trainde ik al vaak met Niels samen in zijn garage. Wat begon met alleen een bankje en een barbell groeide uit tot een volle garage met tractorbanden, kettingen, emmers magnesium, een sledgehammer en >100 pakken chocomel…alles voor the gains. Toen Niels en Jordy SPORTJA begonnen was het dan ook een logische stap om direct vanaf dag 1 lid te worden.

Wat ik fijn vind aan SPORTJA zijn met name de sfeer en de manier van trainen. Ondanks dat het in het begin nieuw was om bijna alles met losse gewichten te doen was ik hier snel aan gewend en zijn er juist door het gebrek aan apparaten veel meer variaties mogelijk. Daarnaast is de begeleiding erg goed en is het er gewoon enorm gezellig; De perfecte plek om de dagelijkse sleur of stress even te vergeten. Ik heb wel eens eerder gezegd: sommige mensen gaan naar hun stamkroeg, ik ga naar mijn stamgym.

Wat is je favoriete oefening?

Ondanks dat sommigen zullen claimen dat ik altijd in de buurt van de bench rondhang  ga ik toch voor triceps-oefeningen in het algemeen. Dit is een van de weinige spiergroepen die ik elke training weer maximaal kan aanpakken/stimuleren en die door de grote verscheidenheid aan oefeningen ook niet snel saai wordt.Rogier

Welke type training vind je het leukst?

Cardio natuurlijk!.... Nee, toch wel gewoon de ‘ standaard’ krachtoefeningen. Al heb ik laatst een introductie gehad in calisthenics en dat was ook erg leuk om te doen. Momenteel twijfel ik nog of ik wat meer de calisthenics kant op wil of juist wat zwaarder en meer serieus wil gaan powerliften.

 Wat zijn je doelen?

Naast het krijgen van een afgetraind lichaam wil ik mij de komende tijd ook gaan toeleggen op iets nieuws, iets buiten mijn comfortzone. Dit zal waarschijnlijk een mud-of obstacle run gaan worden: veel cardio en uithoudingsvermogen en dus op een manier trainen die volledig nieuw voor mij zal zijn.

Daarbij voel ik mij enorm vereerd dat ik nu als sporter van de maand in het rijtje van illustere namen sta met sporters als bijvoorbeeld Max de Groot. En laat nu die SPORTJA-Sporter-van-de-maand-kalender ook maar komen! ;)

Van welke proefles wil je gebruik maken?

Als sporter van de maand heeft Rogier mogen kiezen uit een screening door fysiotherapeut Ross Watson of een fysieke meting met voedingsadvies door Niels.

Rogier heeft gekozen voor een fysieke meting met voedingsadvies door Niels.

 

Sporter van de maand mei: Brigitte

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Brigitte, 22 jaar en ik ben verslaafd aan obstacle running. Het begon ooit met een onschuldige run in Amsterdam, maar inmiddels reis ik de halve wereld af voor nieuwe uitdagingen. Ik sport het liefst elke dag en van rustdagen word ik vervelend. Mijn andere hobby is eten, dus het is maar goed dat ik zo actief ben. En ik schijn ook nog te studeren: Nederlandse Taal & Cultuur in Leiden en een minor Bestuurs & Organisatiewetenschap in Utrecht.

Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?

Hiervoor sportte ik bij het Universitair Sportcentrum, maar ik was het zat om telkens drie kwartier te moeten wachten op een squatrack. Ik was het ook zat om de enige vrouw in de buurt van het squatrack te zijn. Toen het USC een week dicht was probeerde ik de proefweek bij SPORTJA uit, en ik ben nooit meer weggegaan. Het fijne aan SPORTJA vind ik de uitgebreide begeleiding en het materiaal. Nu ik me steeds serieuzer bezighoud met obstacle running heb ik ook steeds meer behoefte aan gerichte trainingen, voedingsadvies en fysiotherapie. Bij SPORTJA heb ik dat allemaal onder één dak en kan ik altijd terecht voor advies.

Wat is je favoriete oefening?

Pull­ups, omdat ik daar het sterkst op ben en het er gewoon heel badass uitziet.

Brigitte

Welke type training vind je het leukst?

Krachttraining natuurlijk! Ik houd vooral van compound­ oefeningen zoals squats, deadlifts en de benchpress. Daarnaast volg ik wekelijks survivaltraining in Doorn: veel hardlopen, veel hindernissen en veel techniektraining om hindernissen nog beter te kunnen doen. Ik vind het fijn dat ik mijn technieken voor bijvoorbeeld touwklimmen of monkeybars ook bij SPORTJA kan oefenen, en daarnaast levert krachttraining me veel voordeel op in runs.

Wat zijn je doelen?

Ik heb veel te veel doelen! :D Allereerst wil ik goed presteren op het Europees Kampioenschap Obstacle Course Racing over drie weken: alle obstakels halen en een goede tijd lopen. Ook zou ik graag een top ­5 plaatsing behalen op het Wereldkampioenschap in oktober – maar aangezien dat in Canada is moet ik eerst flink sparen. En sinds kort houd ik me ook bezig met langere afstanden: afgelopen weekend liep ik de Iron Viking, 42 km hardlopen met obstakels. De Iron Viking beviel zo goed dat ik op zoek ben naar soortgelijke runs! Verder wil ik ooit nog een 24­uurs race lopen en heb ik ook nog plannen om mee te doen aan een bikinifitnesswedstrijd. Helaas kan het niet allemaal tegelijk, dus ik moet toch maar eens gaan kiezen...

Van welke proefles wil je gebruik maken?

Als sporter van de maand heeft Brigitte mogen kiezen uit een screening door fysiotherapeut Ross Watson of een fysieke meting met voedingsadvies door Niels.

Mijn lichaam heeft het soms zwaar te verduren tijdens runs, dus een screening door de fysio kan geen kwaad!

Sporter van de maand April: Max

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Max, werk als geoloog bij een oliemaatschappij in Rijswijk. Naast trainen bij SPORTJA doe ik veel aan trail rijden (mountainbike) en sinds een paar maanden doe ik ook aan Brazilian Jiu-Jitsu. Verder ben ik vaak in Duitsland en loop ik veel met mijn hond.

Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?

Ik hoorde dat je daar sporter van de maand kon worden. Dat leek me wel wat. Eindelijk na 1 jaar en 2 maanden heb ik erkenning gekregen voor al mijn harde werken en zwoegen. Hoeveel zweet en fysio me dit niet gekost heeft! Al met al ben ik blij met het resultaat. Sporter van de maand April 2016. Daarbij kende ik Niels al en wilde ik in de winter periode mijn “gespierde lichaam” in vorm houden voor het volgende mountainbike seizoen. Dus waarom niet bij zijn sportschool waar ik ook goede verhalen over hoorde. Eigenlijk was ik niet zo van de sportschool maar Niels heeft mij overtuigd om langs te komen voor een proefweek. Daarna heb ik een tijdje een maand abonnement genomen, maar gezien mijn motivatie niet verdween heb ik nu zelfs een jaarabonnement!

IMG_0315-300x200

Wat is je favoriete oefening?

Ik heb 2 favoriete oefeningen. Bench press en push ups. Waarschijnlijk omdat ik hiermee de snelste vooruitgang boekte en omdat ik stiekem een beach-boy ben.

Welke type training vind je het leukst?

Ik doe eigenlijk alleen krachttraining bij SPORTJA. Maar ik word er ook wel eens van beticht dat ik alleen maar kom om te socializen, belachelijk.

Wat zijn je doelen?

Ik wil graag net zo gespierd worden als Niels en net zo flexibel als Bas maar dat zal nooit lukken denk ik. Daarom ben ik al blij wanneer ik mijn core wat strakker en gespierder krijg. Iets wat ook erg belangrijk is voor mountainbiken en Jiu-Jitsu. De laatste tijd heb ik vooral de nadruk gelegd op armen & borst en met dat resultaat ben ik erg blij!

Daarnaast heb ik als nieuw doel om vanaf nu elke maand sporter van de maand te worden! Gezien mijn sportieve prestaties en inzet verwacht ik dat dit geen probleem zal worden.

Van welke proefles wil je gebruik maken?

Als sporter van de maand heeft Max mogen kiezen uit een screening door fysiotherapeut Guido Bakker of een fysieke meting met lifestyle advies door Niels.

Ik kies voor de fysieke meting met lifestyle advies en liefde van Niels.

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel