Sporter van de maand juli: Elise

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Elise, sinds kort Productmanager Influencer Marketing bij Sanoma. Wat inhoudt dat ik 'social influencers' (bijv. bekende bloggers en instagrammers) koppel aan adverteerders en gave samenwerkingen met hen bedenk.

Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?Elise

Ik sportte al een tijd bij een healthclub, waar mijn liefde voor krachttraining beetje bij beetje begon te groeien. Het begon met lesjes bodypump, en al snel was ik steeds meer in het krachthok te vinden. Een vriend vertelde me over SPORTJA, dus samen met mijn zus en een vriendin ben ik eens gaan kijken. En sinds die eerste proefweek ben ik hooked!

Wat is je favoriete oefening?

Hmm moeilijk, eigenlijk heb ik twee favoriete oefeningen: deadlifts en benchpress. En ik heb een haat/liefde verhouding met squats sinds een blessure aan mijn heupen.... Ook pull-ups vind ik heel leuk, hoewel ik daar nog niet heel goed in ben.

Welke type training vind je het leukst?

Krachttraining, obviously. Ik houd vooral van bovengenoemde compound oefeningen, dus squats, deadlifts en benchpress. Op dit moment train volg ik een Bill Starr 5x5 schema, gemaakt door Niels. Hiervoor heb ik een 5/3/1 schema van Wendler gevolgd.

Wat zijn je doelen?

Zo sterk mogelijk worden! En als ultieme test heb ik me ingeschreven voor de SBD cup (een powerlift wedstrijd)in september. Het is alleen nog even spannend of ik daadwerkelijk mee kan doen ivm m'n blessure en alle drukte rondom mijn nieuwe baan.

Elise

Van welke proefles wil je gebruik maken?

Als sporter van de maand heeft Elise mogen kiezen uit een screening door fysiotherapeut Guido Bakker of een fysieke meting met lifestyle advies door Niels.

Ik heb gekozen voor de screening van Guido!

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel