Sporter van de maand juni: Rogier

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Rogier en in het dagelijks leven ben ik arts in opleiding tot anesthesioloog in het LUMC. Dit houdt in dat ik patiënten narcose, een ruggenprik of een plaatselijke verdoving geef voor de meest uiteenlopende soorten operaties.

 Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?

‘Vroeger’,  in het pre-SPORTJA-tijdperk trainde ik al vaak met Niels samen in zijn garage. Wat begon met alleen een bankje en een barbell groeide uit tot een volle garage met tractorbanden, kettingen, emmers magnesium, een sledgehammer en >100 pakken chocomel…alles voor the gains. Toen Niels en Jordy SPORTJA begonnen was het dan ook een logische stap om direct vanaf dag 1 lid te worden.

Wat ik fijn vind aan SPORTJA zijn met name de sfeer en de manier van trainen. Ondanks dat het in het begin nieuw was om bijna alles met losse gewichten te doen was ik hier snel aan gewend en zijn er juist door het gebrek aan apparaten veel meer variaties mogelijk. Daarnaast is de begeleiding erg goed en is het er gewoon enorm gezellig; De perfecte plek om de dagelijkse sleur of stress even te vergeten. Ik heb wel eens eerder gezegd: sommige mensen gaan naar hun stamkroeg, ik ga naar mijn stamgym.

Wat is je favoriete oefening?

Ondanks dat sommigen zullen claimen dat ik altijd in de buurt van de bench rondhang  ga ik toch voor triceps-oefeningen in het algemeen. Dit is een van de weinige spiergroepen die ik elke training weer maximaal kan aanpakken/stimuleren en die door de grote verscheidenheid aan oefeningen ook niet snel saai wordt.Rogier

Welke type training vind je het leukst?

Cardio natuurlijk!.... Nee, toch wel gewoon de ‘ standaard’ krachtoefeningen. Al heb ik laatst een introductie gehad in calisthenics en dat was ook erg leuk om te doen. Momenteel twijfel ik nog of ik wat meer de calisthenics kant op wil of juist wat zwaarder en meer serieus wil gaan powerliften.

 Wat zijn je doelen?

Naast het krijgen van een afgetraind lichaam wil ik mij de komende tijd ook gaan toeleggen op iets nieuws, iets buiten mijn comfortzone. Dit zal waarschijnlijk een mud-of obstacle run gaan worden: veel cardio en uithoudingsvermogen en dus op een manier trainen die volledig nieuw voor mij zal zijn.

Daarbij voel ik mij enorm vereerd dat ik nu als sporter van de maand in het rijtje van illustere namen sta met sporters als bijvoorbeeld Max de Groot. En laat nu die SPORTJA-Sporter-van-de-maand-kalender ook maar komen! ;)

Van welke proefles wil je gebruik maken?

Als sporter van de maand heeft Rogier mogen kiezen uit een screening door fysiotherapeut Ross Watson of een fysieke meting met voedingsadvies door Niels.

Rogier heeft gekozen voor een fysieke meting met voedingsadvies door Niels.

 

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel