De SPORTJA Barbell collectie: Part II - onze eigen barbells

Zoals je misschien is opgevallen hebben we bij SPORTJA verschillende barbells en zijn er recent ook weer enkele nieuwe bijgekomen. Verzamelwoede, spaar ze allemaal! Maar, wat is nou het verschil tussen de barbells, en waar kan je op letten tijdens je training. In de vorige blogpost zijn we inhoudelijk ingegaan op hoe een barbell in elkaar steekt -> https://www.sportja.nl/de-sportja-barbell-collectie/. Vandaag stellen we alle SPORTJA-barbells aan jou voor!

Onze barbellsbarbells

Ram Bar 
Deze bar is relatief stijf en heeft hoge, scherpere knurling wat de bar geschikt maakt voor powerlifting. De centre knurling zorgt ervoor dat de bar goed blijft liggen op je rug bij squats. Het oog wilt ook wat vandaar dat we een zwarte bar hebben gekocht.

Power Bar
Ook bij de Power Bar hebben we gekeken naar barbells het asthetisch aspect en gekozen voor een zwarte coating. De bar is ook relatief stijf met medium hoge knurling. Er zit geen knurling in het midden wat fijner kan zijn voor benchpressen en olympisch gewichtheffen. De eigenschappen maken deze bar een hybride bar.

Power Bar MK 
De Powerbar MK heeft naaldlagers in de sleeves zitten wat veel spin geeft.
barbellsDe bar heeft meer whip dan de Ram en Power Bar. Ook zitten er markeringen op voor zowel olympisch gewichtheffen als powerliften. De knurling is medium hoog en in het midden zit een centre knurling. De eigenschappen van de bar maken het in principe een hybride bar maar is voornamelijk voor olympisch gewichtheffen heel fijn!

Bastard Power Bar
Wederom een power bar gezien we veel met de Big 3/Big 5 werken. De knurling is enorm hoog wat de bar een insane grip geeft! barbellsDe bar is stijf, er zit centre knurling op en powerlift markering. Je raadt het waarschijnlijk al: deze bar is geschikt voor powerlifting. Deze barbells komen uit Duitsland en laten goed de Duitse degelijkheid en kwaliteit zien! Warning: let op met deadliften, het eelt op je handen en je scheenbenen zijn niet veilig ;)

Vrouwen Bar (aka Gender Neutrale bar)
De vrouwen bar is kleiner dan de heren bar. De sleeves zijn korter, de diameter is kleiner en de lengte van de stang is kleiner. barbellsDoordat de bar kleiner is weegt deze 15 kg in plaats van 20 kg. Een lichtere bar maakt het voor vrouwen mogelijk om makkelijker te microloaden (kleine stapjes per week verhogen) bij de compounds voor het bovenlichaam zoals benchpresses, military presses en barbell rows.

Old School
Het merk is onbekend. Toevallig iemand die de bar herkent? Ivanko per chance? barbells

Old School 2.0
Roddels gaan dat deze oude, epic barbell is gebruikt door marathon schaatser Henk Angenent (zie foto onder). Wij hebben de barbell opgehangen ter ere van de vele trainingsuren die deze bar met trots heeft doorstaan. De barbell hangt boven de ingang van de zaal en zegent je opdat je jouw doelstellingen owned!!

barbells

Sporter van de maand maart: Natascha

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Natascha Boekkooi, 30 jaar jong! en woon in Leiden met mijn vriend en dochter. Ik heb een kantoorbaan en ik kan dus wel wat extra beweging gebruiken! Ik train 2x per week bij SPORTJA en op dit moment doe ik mee aan de small group trainingen.

Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?

Ik had al een tijdje niet meer gesport en ik was enorm aan het schommelen met mijn gewicht. Mijn zus vroeg me of ik mee wilde doen met haar aan afvalcursus van 2 maanden. Ik heb toen mijn schoonzus ( mijn trouwe sportmaatje!) ook meegevraagd en samen hadden we besloten de 2 maanden vast wel aan te kunnen. Ik had nooit gedacht dat ik na die 2 maanden nog door zou gaan met sporten maar ineens zijn we ruim een jaar verder en is het een onderdeel geworden van mijn leven.

Wat ik fijn vind aan SPORTJA is dat dit geen standaard sportschool is! Bij SPORTJA gaat het er niet om hoe je eruit ziet maar gaat het om het hebben van een gezond lichaam en dat merk je eigenlijk aan alles wat bij SPORTJA gebeurt. Het maakt niet uit of je maat 34 hebt of maat 46, je ontvangt hier dezelfde professionele begeleiding. Alle trainers zijn erg toegankelijk en staan altijd klaar om te helpen. Er heerst een fijne, ontspannen sfeer en het is er ook nog eens heel gezellig!

Wat is je favoriete oefening?Natascha

Ik vind planken één van de fijnste oefeningen. Tijdens het planken voel je bijna alle spieren in je lichaam zich aanspannen.

Ook de squat is een hele fijne oefening om te doen. Ik vind deze wel zwaar omdat je aan veel dingen moet denken om de oefening goed uit te voeren maar hij voelt goed en gaat ook steeds beter!

Welke type training vind je het leukst?

Ik ben eigenlijk alleen maar de groepstrainingen gewend en dat vind ik ook de leukste manier om te sporten. De combinatie tussen het sporten en gezelligheid is de reden dat ik er elke keer weer zin in heb om naar de sportschool te gaan. De bootcamp in de zomer vind ik het allerleukste om te doen!

Bart is ook wel echt geboren om dit soort trainingen te geven. Door zijn begeleiding en motivering is het iedere week weer gezellig en worden we steeds beter in het uitvoeren van alle oefeningen.

Wat zijn je doelen?

In het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat ik niet te veel, te snel van mijzelf moet verwachten. Door twee keer in de week te sporten en mijn voedingspatroon te veranderen, is er toch veel gebeurt met mijn lichaam in een jaar tijd. Doordat ik hier de tijd voor heb genomen, merk ik dat het nu standaard is geworden en ik er niet veel moeite meer voor hoef te doen om het allemaal vol te houden.

Natascha

Ik wil eigenlijk gewoon doorgaan waar ik nu mee bezig ben om nog wat strakker te worden en ik wil mij vooral gaan focussen op het gezond en sterk houden van mijn lichaam.

Natascha heeft een SPORTJA trui gekregen omdat zij awesome is!

Cursus krachttraining voor vrouwen: Beautiful Strength

 

krachttraining voor vrouwen"Ik heb mezelf tijdens de cursus overtroffen, Ik wist niet dat ik zo sterk was! Door de kennis van Niels en het samen trainen met een groep meiden heb ik mijzelf veel verder gebracht dan ik alleen ooit had gekund!" aldus deelneemster Margriet van Loenen. Vanwege het succes van de eerste cursus krachttraining voor vrouwen "Beautiful Strength" komt er een vervolg. De dames van de vorige cursus verloren gemiddeld 3 kg, daalde gemiddeld 2 procent in vet en werden allemaal sterker. De deelneemsters volgden een persoonlijk voedingsschema en verbeterde hun trainingen. De cursus heeft ze gemotiveerder gemaakt en voorzien van meer tools om zowel hun trainingen als hun voeding te verbeteren. Sommige van de deelneemsters hebben ook met de powerlift wedstrijd bij SPORTJA meegedaan en PR's gezet! 

 

Lees meer …Cursus...

SPORTJA 2 jaar - Sporters en partners bedankt!

Middels deze video willen we alle sporters en partners bedanken voor de afgelopen 2 jaar. We hebben een facebook win actie gedaan waarbij een gain-pakket gewonnen kon worden met o.a. biefstuk, chocomel en pizza!

 

https://www.youtube.com/watch?v=gjMq30qhuzg&feature=youtu.be

 

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel