Sporter van de maand mei: Brigitte

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Brigitte, 22 jaar en ik ben verslaafd aan obstacle running. Het begon ooit met een onschuldige run in Amsterdam, maar inmiddels reis ik de halve wereld af voor nieuwe uitdagingen. Ik sport het liefst elke dag en van rustdagen word ik vervelend. Mijn andere hobby is eten, dus het is maar goed dat ik zo actief ben. En ik schijn ook nog te studeren: Nederlandse Taal & Cultuur in Leiden en een minor Bestuurs & Organisatiewetenschap in Utrecht.

Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?

Hiervoor sportte ik bij het Universitair Sportcentrum, maar ik was het zat om telkens drie kwartier te moeten wachten op een squatrack. Ik was het ook zat om de enige vrouw in de buurt van het squatrack te zijn. Toen het USC een week dicht was probeerde ik de proefweek bij SPORTJA uit, en ik ben nooit meer weggegaan. Het fijne aan SPORTJA vind ik de uitgebreide begeleiding en het materiaal. Nu ik me steeds serieuzer bezighoud met obstacle running heb ik ook steeds meer behoefte aan gerichte trainingen, voedingsadvies en fysiotherapie. Bij SPORTJA heb ik dat allemaal onder één dak en kan ik altijd terecht voor advies.

Wat is je favoriete oefening?

Pull­ups, omdat ik daar het sterkst op ben en het er gewoon heel badass uitziet.

Brigitte

Welke type training vind je het leukst?

Krachttraining natuurlijk! Ik houd vooral van compound­ oefeningen zoals squats, deadlifts en de benchpress. Daarnaast volg ik wekelijks survivaltraining in Doorn: veel hardlopen, veel hindernissen en veel techniektraining om hindernissen nog beter te kunnen doen. Ik vind het fijn dat ik mijn technieken voor bijvoorbeeld touwklimmen of monkeybars ook bij SPORTJA kan oefenen, en daarnaast levert krachttraining me veel voordeel op in runs.

Wat zijn je doelen?

Ik heb veel te veel doelen! :D Allereerst wil ik goed presteren op het Europees Kampioenschap Obstacle Course Racing over drie weken: alle obstakels halen en een goede tijd lopen. Ook zou ik graag een top ­5 plaatsing behalen op het Wereldkampioenschap in oktober – maar aangezien dat in Canada is moet ik eerst flink sparen. En sinds kort houd ik me ook bezig met langere afstanden: afgelopen weekend liep ik de Iron Viking, 42 km hardlopen met obstakels. De Iron Viking beviel zo goed dat ik op zoek ben naar soortgelijke runs! Verder wil ik ooit nog een 24­uurs race lopen en heb ik ook nog plannen om mee te doen aan een bikinifitnesswedstrijd. Helaas kan het niet allemaal tegelijk, dus ik moet toch maar eens gaan kiezen...

Van welke proefles wil je gebruik maken?

Als sporter van de maand heeft Brigitte mogen kiezen uit een screening door fysiotherapeut Ross Watson of een fysieke meting met voedingsadvies door Niels.

Mijn lichaam heeft het soms zwaar te verduren tijdens runs, dus een screening door de fysio kan geen kwaad!

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel