Sporter van de maand April: Max

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Max, werk als geoloog bij een oliemaatschappij in Rijswijk. Naast trainen bij SPORTJA doe ik veel aan trail rijden (mountainbike) en sinds een paar maanden doe ik ook aan Brazilian Jiu-Jitsu. Verder ben ik vaak in Duitsland en loop ik veel met mijn hond.

Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?

Ik hoorde dat je daar sporter van de maand kon worden. Dat leek me wel wat. Eindelijk na 1 jaar en 2 maanden heb ik erkenning gekregen voor al mijn harde werken en zwoegen. Hoeveel zweet en fysio me dit niet gekost heeft! Al met al ben ik blij met het resultaat. Sporter van de maand April 2016. Daarbij kende ik Niels al en wilde ik in de winter periode mijn “gespierde lichaam” in vorm houden voor het volgende mountainbike seizoen. Dus waarom niet bij zijn sportschool waar ik ook goede verhalen over hoorde. Eigenlijk was ik niet zo van de sportschool maar Niels heeft mij overtuigd om langs te komen voor een proefweek. Daarna heb ik een tijdje een maand abonnement genomen, maar gezien mijn motivatie niet verdween heb ik nu zelfs een jaarabonnement!

IMG_0315-300x200

Wat is je favoriete oefening?

Ik heb 2 favoriete oefeningen. Bench press en push ups. Waarschijnlijk omdat ik hiermee de snelste vooruitgang boekte en omdat ik stiekem een beach-boy ben.

Welke type training vind je het leukst?

Ik doe eigenlijk alleen krachttraining bij SPORTJA. Maar ik word er ook wel eens van beticht dat ik alleen maar kom om te socializen, belachelijk.

Wat zijn je doelen?

Ik wil graag net zo gespierd worden als Niels en net zo flexibel als Bas maar dat zal nooit lukken denk ik. Daarom ben ik al blij wanneer ik mijn core wat strakker en gespierder krijg. Iets wat ook erg belangrijk is voor mountainbiken en Jiu-Jitsu. De laatste tijd heb ik vooral de nadruk gelegd op armen & borst en met dat resultaat ben ik erg blij!

Daarnaast heb ik als nieuw doel om vanaf nu elke maand sporter van de maand te worden! Gezien mijn sportieve prestaties en inzet verwacht ik dat dit geen probleem zal worden.

Van welke proefles wil je gebruik maken?

Als sporter van de maand heeft Max mogen kiezen uit een screening door fysiotherapeut Guido Bakker of een fysieke meting met lifestyle advies door Niels.

Ik kies voor de fysieke meting met lifestyle advies en liefde van Niels.

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel