Gijs Mens (+140kg) wil afvallen en dat is nodig ook

Gijs is ook wel bekend als “Gijs Oud ijzer” of “Gijs van de fietsen van de Lage Rijndijk”. Hij heeft de afgelopen jaren een ongezonde en onverantwoorde leefstijl gehad. Een leefstijl waarin overmatig drinken van frisdrank een vast plek had en hij zichzelf omsingelde met eten dat tot de categorie troep behoort. Ongelimiteerd cola drinken (2 á 3 flessen per dag), eten totdat zijn maag verkrampte en vooral veel slechte vetten en suikers naar binnen werken. Het was een zelfmoord in slow motion. Hij pendelde heen en weer tussen een hartaanval-to-go en de diabetes express. Totdat Gijs een waarschuwing van de dokter kreeg...

Het is tijd voor wat anders, tijd voor verandering. Daarom is Gijs naar ons toegekomen. Samen met hem hebben we een plan van aanpak gemaakt: Gijs begint met een trainingsschema waarin we zijn lichaam laten wennen aan sport en bewegen. Hierbij richten we ons (net als bij iedereen die bij SPORTJA traint) op de techniek en houding bij de oefeningen. Het gaat erom dat Gijs leert om zijn lichaam op een verantwoorde en veilige manier te gebruiken. Daarnaast gaan we in zijn voedingspatroon de badboys eruithalen. Deze twee belangrijke veranderingen bieden nu (na 3 weken) al resultaat: afname gewicht en een fitter gevoel.

Op lange termijn werken we er naar toe dat Gijs een intensiever trainingsschema gaat volgen. Zodat hij niet alleen van zijn overgewicht en de bijbehorende gezondheidsrisico’s afkomt, maar dat hij juist gezonder wordt dan de gemiddelde mens. Denk maar eens over dit feit na: voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid zijn er meer mensen te dik dan er honger lijden. Bij SPORTJA dragen we ons steentje bij om deze en andere schokkende cijfers die gerelateerd zijn aan sport en voeding terug te dringen. Gijs is samen met ons op weg naar een gezonde en verantwoorde toekomst. Wij houden jullie op de hoogte van zijn vorderingen. Wil jij dit ook of heb je vragen? Neem dan contact op met Niels via 085-0600035 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom langs. Samen boeken we vooruitgang.

Hip thrust - ultieme bilspier training

SPORTJA introduceert de hip thruster - als één van de weinige sportscholen in Nederland hebben wij hem!

Deze beweging traint de heup extensoren (en specifieker de bilspieren) aanzienlijk meer dan de squat en deadlift doen. Het trainen van bilspieren kan horen bij doelstellingen van vrouwen, sporters als schaatsers, voetballers, hockeyers, basketballers, rugbyers, maar ook mensen die revalideren en/of hun houding moeten corrigeren.

In dit filmpje doen we drie varianten van de hip thrust voor. Aandachtspunten zijn het neutraal/recht houden van de wervelkolom en de schenen verticaal laten eindigen wanneer de heupen op het hoogste punt zijn.

Kom sporten bij SPORTJA en probeer de hip thruster uit! Vraag één van de instructeurs om uitleg indien nodig. Voor vragen stuur een privé bericht via FB of een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ontmoet stagiair Senne (14)

Wie ben ik?
Hallo, ik ben Senne van Oostenrijk, 14 jaar oud en ik volg de opleiding sport, dienst en veiligheid op het Da Vinci College Lammenschans. Ik hou van sport en voetbal is mijn passie. Ik voetbal bij RCL in de selectie en Feyenoord is mijn favoriete club.

Stage lopen bij SPORTJA
Vanaf vandaag loop ik stage bij SPORTJA en jullie zullen mij de komende twee weken zien. In deze 2 weken probeer ik zoveel mogelijk te leren hoe het er aan toe gaat binnen een sportschool. Wat ik onder andere ga leren is hoe mensen functioneel, met losse gewichten en eigen lichaamsgewicht, kunnen trainen en hoe ik mensen kan begeleiden tijdens hun training.

Mijn eindopdracht
Ik ben van plan om iets heel leuks te gaan organiseren. Mijn plan is om een groepstraining te gaan doen met leuke muziek, disco lampen en afwisselende oefeningen die voor iedereen toegankelijk zijn. Jullie zijn welkom op donderdag 17 april van 19:00 tot 20:00. Binnenkort krijgen jullie de officiële uitnodiging via een Facebook-evenement. Iedereen is welkom en ik wil er echt een feestje van maken!

Swing swing swing! 

Kettlebells geven je de mogelijkheid om divers en veelzijdig te trainen en kunnen voor nagenoeg elke trainingsvorm of -doelstelling worden ingezet.

De kettlebell swing is een oefening waarbij je explosiviteit en uithoudingsvermogen traint. De swing-beweging is een heup dominante oefening, waarbij explosief het bovenlichaam omhoog komt en de heup naar voren wordt geduwd. Wanneer het bovenlichaam rechtop is en de armen parallel met de grond zijn, wordt de kettlebell krachtig tegengehouden wat zorgt voor het activeren van je core, je rugspieren en je arm spieren.

Trainen met kettlebells draagt bij aan een goede houding, maximale resultaten, versterkt je core en voorkomt blessures!

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel