Zeven tips voor gezond afvallen

Wat je moet weten over gezond afvallen:

• Dat een mix van conditie- én krachttraining de meest efficiënte manier is voor gezond afvallen,
• Dat SPORTJA jou ook kan helpen op het gebied van voeding,
• Dat voeding een cruciale rol speelt bij het afvallen,
• Dat je niet altijd minder hoeft te eten om af te kunnen vallen.

Samenvatting:
In deze blog lees je met name over de combinatie van cardio- en krachttraining ten behoeve van gezond afvallen. Dit is vaak de sleutel naar een geslaagd plan om af te vallen in combinatie met het juiste voedingspatroon. Ook bespreken we taboes die nog steeds bij veel mensen opspelen als het gaat om krachttraining en afvallen. Om een volledig beeld te geven lees je over zeven tips die samen een compleet plan vormen om op een effectieve en gezonde manier af te vallen. Te weten: voeding, oefeningkeuze, sterker worden, spiermassa aankomen, metabolisme/verbranding na de training, goed ingedeeld schema en afwisseling.

Trefwoorden:
Gezond afvallen, krachttraining, cardio/conditie, voeding, combinatie

Zeven tips voor gezond afvallen

Voeding: De belangrijkste component om af te vallen is voeding. Zorg ervoor dat je weet wat je eet op een dag. Dus hoeveel kcal/eiwitten/koolhydraten en vetten. Op deze manier bepaal je je eigen onderhoud en pas je hier je voeding op aan.

• Oefeningkeuze: Kies grote oefeningen die het hele lichaam aanspreken. Oftewel, compound movements. Denk hierbij bijvoorbeeld aan squatten en deadliften.

• Sterker worden: Hoe groter het gewicht wordt wat je verplaatst, hoe meer je lichaam aan het werk moet. Sterker worden wordt vaak onderschat in het proces om af te vallen.

• Spiermassa aankomen: Simpel gezegd: Hoe meer spieren, hoe meer je lichaam verbrand. Wees dus niet bang om spiermassa aan te komen, je wordt geen bodybuilder van de ene op de andere dag.

• Metabolisme/verbranding na de training: Cardio op hoge intensiteit is hier een goede voor. Cardio op lage intensiteit verbrandt wel calorieën tijdens de training, maar zorgt niet echt voor een boost na de training. Door high intensity cardio zet je je lichaam echt aan het werk waardoor het ook de uren na je training vol bezig blijft met verbranden. Dat in combinatie met krachttraining zorgt voor een maximaal effect.

• Goed ingedeeld schema: Uiteraard moet er veel werk verzet worden als je wilt afvallen, maar hou het wel binnen de perken. Meer is niet altijd beter. Alle zware trainingen met compound oefeningen en high intensity cardio vergen veel van je herstel. Geef je lichaam ook rust om te herstellen.

• Wissel af: Een eenzijdig eet- en trainingsschema gaat bij veel mensen vervelen waardoor de motivatie minder wordt. Ook moet je er rekening mee houden als je van een hoog volume naar een lager volume schema gaat dat je rekening houdt met je voedselinname.

Tot slot: pas de tips toe in je dagelijks leven

Door bovenstaande tips toe te voegen in je dagelijkse routine ben je al een heel eind in de goede richting op weg.  Heb je vragen over deze blog of over afvallen in het algemeen? Twijfel dan niet om één van onze trainers aan te spreken of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees hier meer van onze andere blogs of ga naar onze homepagina.

 

Training

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel