Topsport @ SPORTJA

Wat je moet weten:
- Als topsporter krijg je bij SPORTJA de beschikking over kwalitatieve en specifieke sportinhoudelijke kennis,
- Er is topnotch trainingsmateriaal waarmee je functioneel en sportondersteunend traint,
- De prioriteit is dat je goed beweegt met een goede houding om het trainingsproces en de resultaten te optimaliseren,
- Als topsporter kan je extra begeleiding krijgen,
- Je kan gebruik maken van de samenwerking tussen SPORTJA en Jip Regtop Fysiotherapie & Medisch Centrum om blessures te voorkomen en direct te laten behandelen,
- SPORTJA is al de thuishaven van een aantal (aspirant) topsporters.

Introductie
SPORTJA is hét sportcentrum van vooruitgang. Naast mensen die willen afvallen, willen gewichtheffen, aan willen komen of fit willen zijn, komen er ook veel lokale sporters en aspirant topsporters om hun sportondersteunende trainingen te doen. Sporters willen sterker, explosiever, wendbaarder, geconditioneerd en minder blessure gevoelig worden. SPORTJA is daarbij hun thuishaven. Dit geldt ook voor topsporters met topsport status. Topsport stelt hoge eisen aan het lichaam, SPORTJA biedt een helpende hand om aan deze eisen te voldoen en helpt topsporters hun prestaties te verbeteren.

Inhoudelijke kennis, wetenschappelijk onderlegd
Progressie maken is de prioriteit van topsporters. Om topsporters te ondersteunen richt SPORTJA zich op sportinhoudelijke kennis en wordt op wekelijkse basis o.a. de anatomie, inspanningsfysiologie en biomechanica bestudeert. Voor de topsporters worden er wetenschappelijke studies gedaan om de specifieke eisen en belastingen van de sport en de sporter te onderzoeken.

Faciliteiten en trainingsmateriaal
SPORTJA biedt top-notch trainingsfaciliteiten die je bijvoorbeeld ook bij grote Amerikaanse sport teams en Olympisch Trainings Centrum Papendal tegenkomt. SPORTJA richt zich volledig op trainingen met losse gewichten en biedt een breed scala aan barbells, dumbells, kettlebells, gewichthef platformen, elastieken bands en plyo boxen aan.

Bewegingsscholing en houding
SPORTJA richt zicht op kwaliteit van bewegen. De focus ligt daarbij op een goed functionerend lichaam zonder beperkingen. De basis van een goed functionerend lichaam en kwalitatief bewegen wordt gelegd door het bewust zijn van het lichaam. De sporter moet weten welke houdingen correct zijn en hoe het lichaam aangestuurd moet worden. Trainingen beginnen met de mobility drill waarin eventuele beperkingen al naar voren kunnen komen. Vervolgens worden de voor de sporter relevante oefeningen beoordeeld op kwaliteit van bewegen, bewust zijn, houding en aansturing.

Begeleiding
Onder begeleiding kunnen topsporters beginnen met trainen. De focus ligt hierbij op kwaliteit van de training en bewegen waarbij veel aandacht wordt besteed aan bewegingsscholing, houding, techniek en uitvoering van de oefeningen. Na de opstart periode kunnen topsporters eens per week onder begeleiding van Jip Regtop (fysiotherapeut) of Niels van der Klauw (hoofdtrainer bij SPORTJA) trainen bij SPORTJA.

Fysiotherapie en sportmassage
In lijn van de bewegingsscholing en houding ligt fysiotherapie. SPORTJA werkt samen met Jip Regtop Fysiotherapie en Medisch Centrum (JRFMC), welke een praktijk binnen SPORTJA heeft. Voor het behandelen van blessures (rehab) én het voorkomen van blessures (prehab) werkt SPORTJA nauw samen met JRFMC. Topsporters krijgen kosteloos een Functional Movement Screening (FMS) bij JRFMC om mogelijke beperkingen aan het licht te brengen en verhelpen.

TopsportbijSPORTJA

Wie traint er al bij SPORTJA
In de paar maanden dat SPORTJA open is zijn er al een aantal topsporters en aspirant topsporters langs geweest en lid geworden om te trainen.
Kjeld Nuis - Topschaatser bij de Brand Loyalty ploeg: Kjeld zocht een plaats om te gewichtheffen wanneer hij weer in Leiden was en heeft deze plek bij SPORTJA gevonden.
Kasper Averink - profbasketballer bij het eerste team van ZZ Leiden: Kasper doet zijn zomer trainingen en vrije trainingen bij SPORTJA.
Tom van Duijn - American Footballer bij Nederlands kampioen Alphen Eagles en speler van het Nederlandse American football Team: Tom doet zijn kracht-, snelheid-, wendbaarheids-, en conditietrainingen bij SPORTJA.
TopWaterpoloLeiden - de Zijl Zwemsport heren 1 - Leids water polo team: Met de oprichting van de stichting TopWaterpoloLeiden heeft het Leidse waterpolo een goede stap tot professionalisering gemaakt. Samen met JRFMC werkt SPORTJA aan de prestaties van de waterpoloërs.

Wanna join?
Kortom alles onder één dak om topsporters de top te laten bereiken. Faciliteiten die je bij de huis-tuin-en-keuken-sportschool of een willekeurige healthclub niet vindt. Ben jij of ken jij een topsporter die graag traint bij een top faciliteit. Laat het ons dan weten. Neem contact op met Niels via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees hier meer van onze andere blogs of ga naar onze homepagina.

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel