Strongman onderdelen trainen bij SPORTJA

Op zondag 9 juli van 11.00 tot 12.30 geeft Sven een Strongman workshop bij SPORTJA. Strongman training is één van de krachtsporten die niet heel erg bekend is in Nederland. Misschien heb je het wel eens gezien op tv. Vooral het voortslepen van een vrachtwagen of vliegtuig is erg imposant om te zien. Bij strongman moeten zware, en soms moeilijk vast te pakken objecten worden verplaatst, worden opgetild of zelfs boven je hoofd worden getild. Hier komt veel techniek bij kijken, maar ook doorzettingsvermogen. Sven traint doordeweeks bij SPORTJA en op de zaterdag strongman onderdelen bij rawpowerbaarn in Utrecht. Strongman is zwaar, heel erg zwaar, maar maakt je ijzersterk. Daarnaast is het gewoon kicken om een zwaar object te kunnen verplaatsen.

Er zijn verschillende strongman onderdelen die je bij SPORTJA kunt doen. Deze onderdelen zijn:Farmers Bas

-       Tire flip: Een tractorband zo snel mogelijk achter elkaar omgooien. In een wedstrijd zijn dit vaak 8-10 herhalingen.

-       Farmer/Timber walk: In elke hand heb je bepaald gewicht vast wat je in +/- 40 meter in een zo snel mogelijke tijd over de finish moet lopen. SPORTJA heeft nieuwe farmer handles, gemaakt door Gijs Boeijen van Raw Power Baarn. Deze oefening is uitstekend om je grip, conditie en alghele kracht te trainen.

-       Yoke: De stalen constructie wordt op de achterkant van je schouders en op de bovenkant van je rug gelegd, en vervolgens omhoog gesquat. Na deze handeling is het de bedoeling om met een bepaald gewicht voor een goede 20-25 meter te lopen naar de finish.

-       Prowler: De prowler is geen officieel strongman onderdeel. Toch wordt deze oefening vaak gebruikt in de training om de conditie te verbeteren. Het is de bedoeling om deze 'slee' voor je uit te duwen. Deze kan je zwaar laden met gewicht.

Prowler Isabelle

-       Deadlift: In een wedstrijd is dit vaak één herhaling met een maximale effort, of voor maximaal aantal herhalingen binnen 60-90 seconde.

-       Squat: De squat komt zelden voor in een wedstrijd, maar als dit gebeurd is het vaak voor maximaal aantal herhalingen binnen 60-90 seconde.

Wil je meedoen aan de strongman workshop op zondag 9 juli? Meld je dan aan bij een trainer of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De workshop is van 11.00 tot 12.30.

 De workshop is gratis voor SPORTJA leden en €19,95 voor niet-leden. Wie daag/nodig jij uit!

https://www.sportja.nl/strongman-sunday-by-sven

Lees hier meer van onze andere blogs of ga naar onze homepagina.

 

Training, Cursus

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel