Strongman onderdelen bij SPORTJA

Strongman training is één van de krachtsporten die niet heel erg bekend is. Zoals ik in mijn intro blog heb verteld, train ik vaak op de zaterdag strongman bij rawpowerbaarn in Utrecht.

 

Sinds ik stage loop, ben ik verschillende strongman onderdelen bij SPORTJA tegengekomen die je kunt beoefenen. Deze onderdelen zijn:

-       Tire flip: Een tractorband zo snel mogelijk achter elkaar omgooien. In een wedstrijd zijn dit vaak 8-10 herhalingen.

-       Farmer/Timber walk: In elke hand heb je bepaald gewicht vast wat je in +/- 40 meter in een zo snel mogelijke tijd over de finish moet lopen.

-       Yoke: De stalen constructie wordt op de achterkant van je schouders en op de bovenkant van je rug gelegd, en vervolgens omhoog gesquat. Na deze handeling is het de bedoeling om met een bepaald gewicht voor een goede 20-25 meter te lopen naar de finish.

-       Prowler: De prowler is geen officieel strongman onderdeel. Toch wordt deze oefening vaak gebruikt in de training om de conditie te verbeteren. Het is de bedoeling om deze 'slee' voor je uit te duwen.

-       Deadlift: In een wedstrijd is dit vaak één herhaling met een maximale effort, of voor maximaal aantal herhalingen binnen 60-90 seconde.

-       Squat: De squat komt zelden voor in een wedstrijd, maar als dit gebeurd is het vaak voor maximaal aantal herhalingen binnen 60-90 seconde.

Uiteraard zijn er nog veel meer strongman onderdelen, deze bespreek ik in een volgende blog inclusief de techniek die je bij bovenstaande oefeningen gebruikt. Wil je meer weten of wil je dat we samen kijken naar je houding en techniek? Dat kan. Laat het me weten, ik help je graag.

Lees hier meer van onze andere blogs of ga naar onze homepagina.

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel