Strong is the New Sexy

Use the Internet, ‘Become a student of the Iron Game’

Part II

- Strong is the new sexy -

 

Vrouwen en krachtraining

Krachttrainen heeft nog steeds een negatief stigma bij veel vrouwen. Onterecht, you want that nice firm booty? You gotta lift big; squat and deadlift for the love of them glutes.  Ter inspiratie voor tha ladies deze week een vlog van een powerliftster. Wacht and learn, just watch and learn and slowly become a student of the Iron Game.

Beautiful strength

Deze week staat de blogpost in het teken van onze aankomende 8 weekse cursus Beautiful Strength . De cursus voor vrouwen die meer willen halen uit hun krachttraining. Wil je weten wat krachtraining met een vrouw doet? Klik dan hier voor een blogpost over Nine en haar krachttraining bij SPORTJA. Allereerst;  ik ben enorm enthousiast door de hoeveelheid aanmeldingen, #superexited. Binnen 1,5 dag zat de cursus vol en hebben we besloten om een tweede te gaan draaien op de zaterdag. Als motivatie en inspiratie focus ik me de aankomende posts op female lifting in de SPORTJA Blog serie; ‘Become a student of the Iron Game’. Ladies and gentlemen , incase you missed the memo: ‘Strong is the new sexy’. Deze week bespreek ik het Youtube kanaal van Megan Gallangher.

Megsquats; Life of a Powerlifter

Bij toeval struikelde ik vorige week over een YouTube kanaal van een jongedame die behoorlijk wat kilotjes wegtilt: MegSquats 'life of a powerlifter'. Waarschijnlijk was dit een teken van de Squat Gods. Deze 'devine intervention' kon ik niet negeren en ik heb het kanaal behoorlijk gebinged.

Megan Gallangher is een competitive powerlifter en een frequente vlogger. Ze omschrijft zichzelf als altijd al een sportief persoon. Ze is van basketbal, crosscountry running, via crossfit, bikini fitness en strongman (woman ...?) training uiteindelijk bij powerliften beland. Maar Meg heeft niet altijd gesport, tijdens een intensieve stage is ze lange tijd als NARP, Non Athletic Regular Person, door het leven gegaan.

Door de jaren heeft ze, net als veel vrouwen, geworsteld met een negatief beeld over haar lichaam. Ze voelde zich altijd het stevigere meisje en had weinig zelfvertrouwen. Door het sporten heeft ze over de jaren haar lichaam zien veranderen. Tijdens haar bikini fitness voorbereiding bereikte ze het ideale lichaam. Maar om dit te bereiken betaalde ze een hoge prijs in de vorm van diëten en trainen. Ze had constant honger en voelde zich verschrikkelijk. Dit lichaam verdween als sneeuw voor de zon na de competitie toen ze weer normaal ging eten. Het nastreven van een ideaal lichaam zorgt vaak voor problemen, dit beeld wordt gecreëerd door de media en bepaalt hoe jij jouw spiegelbeeld interpreteert. Meg haar focus ligt nu op kracht en zo sterk mogelijk worden als ze kan. Meg haar filmpjes gaan over haar leven in combinatie met trainen. Ze houdt van trainen en voelt zich op haar plek bij de powerlift community. Daarnaast laat ze zich niet meer gek maken over hoe ze er uit ziet en wil ze zo sterk mogelijk worden als ze kan. Als ze iets tegen haar jongere zelf zou kunnen zeggen is het; maak jezelf niet gek, je ziet er prima uit.

Wat ik inspirerend vind is dat Meg krachtsport ziet als een middel voor persoonlijke ontwikkeling. Niet alleen lichamelijk maar vooral ook geestelijk. Door te trainen leer je namelijk doelen stellen, structureel werken en het monitoren van je progressie. Verder wil ze powerlifen toegankelijk en net zo populair maken als spinning en yoga. Ze wil vrouwen stimuleren om naar de sportschool te gaan om sterker te worden. No more cardio bunnies, get liftin' girls!

Meg combineert een baan met haar sport en geeft de kijker een idee hoe je je leven en sporten kan combineren. Daarnaast laat ze zien wat je kan bereiken als je een paar jaar training bij elkaar optelt.

Maar Bas, deze vrouw lift je er faliekant uit, wat doet dit met je ego en je mannelijkheid? Hmmzzz eerlijk gezegd; helemaal niks. Waarom niet? Iedereen is bezig met zijn of haar eigen lifting journey. Waar je je mee moet vergelijken is jezelf, je eigen doelen en je eigen progressie. Voor de rest put ik juist inspiratie uit de kracht en toewijding van anderen. Om te zien wat Meg kan is fokkin inspirerend en enorm sexy, holy shit. Ze is gepassioneerd bezig met haar sport en is goed in wat ze doet en dat is awe inspiring.

Dit was part II van de SPORTJA Blog Serie: 'Use the internet, 'Become a Student of the Iron Game'. Hieronder een een aantal vlogs van Megsquats, enjoy!

Weet jij nog een tof kanaal van een vrouw die lift? Deel het in de comments hieronder.

Tot de volgende post!

 

 

 

 

 

 

Tags: Training .

Start nu je Gratis Proefweek!

De meeste lezers van dit blog vragen een gratis proefweek aan.

Wil jij ook gebruikmaken van een gratis proefweek? Meld je dan vandaag nog aan!

START MIJN GRATIS PROEFWEEK

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel