SPORTJA's spotlight - Julian

Julian kwam als één van de eerste leden bij SPORTJA binnen wandelen. Zijn enthousiasme en discipline maken hem tot een lid waar wij trots op zijn! Maar wie is Julian en waarom zijn wij zo trots op hem?

Wie is Julian?

“Hey, ik ben Julian en ik ben 22 jaar. Ik werk fulltime als ober zodat ik 1 december op wereldreis kan! Ik ben blij met het resultaat wat ik tot nu toe heb behaald en ik hoop dat ik door dit interview mensen kan motiveren. Op de eerste foto weeg ik net zo zwaar als op de laatste foto maar ik zie er heel anders uit en ik voel me veel beter en meer zelfverzekerd!”

progressie julian

Hoe heb jij je trainingsproces in die 5 maanden ervaren?

“De afgelopen maanden heb ik als leuk ervaren. Ik merkte dat ik vooruitgang boekte wat mij enorm motiveerde. Eerst viel ik af wat mij motiveerde om me strikt aan mijn voedingsschema te houden en te blijven sporten. Nadat mijn vetpercentage was gedaald ben ik de focus gaan leggen op het aankomen van spiermassa. Toen ik merkte dat ik aankwam kon ik mezelf blijven motiveren en nu vind ik het sporten echt leuk! Het belangrijkste is discipline als je resultaat wilt boeken, zeker aan het begin. Ik at worteltjes met doperwten op school terwijl andere studenten een broodje kroket aten. Ik heb mijn fysieke doelstellingen als prioriteit nummer 1 gezet en geen smoesjes verzonnen of mezelf voor de gek gehouden met dingen die een negatieve invloed hadden op mijn belangrijkste prioriteit, afvallen! Ik ben mijn hele leven wat dikker geweest en ineens ben ik dat niet meer.... Dit heeft mij zo veel meer opgeleverd dan broodjes met kroket of het luieren op de bank. Ik heb een boost in mijn zelfvertrouwen gekregen en durf nu weer in zwembroek op het strand te lopen. Al met al is het een enorme positieve levensverandering geweest!”

Hoe zien de komende 5 maanden qua training en voeding eruit?

“In december ga ik op wereldreis dus ik deel mijn training en voeding grof gezegd in twee delen op: aankomen en afvallen. De eerste 5 maanden wil ik wat meer spiermassa aanzetten, veel eten en 4 á 5 x per week zware krachttraining blijven doen. Daarna wil ik krachttraining weer gaan combineren met interval training zoals sprinten & boksen en weer het speelgoed van SPORTJA gebruiken zoals de battle ropes, de sledgehammer  en de slam balls. Door de combinatie van kracht- en conditietraining en een goed voedingsschema wil ik het (zo min mogelijk bijgekomen!!) vet er rustig af trainen opdat ik niet teveel spiermassa ga verliezen. Uiteindelijk wil ik dan tijdens mijn reis weer eten wat ik lekker vind én gezond is en op hetzelfde gewicht blijven.”

Heb je nog tips voor andere mensen die af willen vallen?

“Om eerlijk te zijn denk ik niet dat er een special trick is en zou ik gewoon de standaard dingen aanraden: discipline tonen. Het klinkt standaard maar je moet het echt willen anders kom je er niet. Iedereen kan smoesjes verzinnen om iets niet te doen maar je moet een reden verzinnen om het wel te doen én dan gewoon doen. Doe je krachttraining, doe je conditietraining, volg je voedingsschema en ga voor wat je belangrijk vindt en niet wat je tijdelijk de illusie geeft van blijheid.”

Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?

“Ik ben thuis begonnen met trainen en heb voordat ik bij SPORTJA kwam bij 3 andere sportscholen gezeten waar ik steeds na een maand stopte. Via via hoorde ik over SPORTJA en ben ik binnen gelopen om een kijkje te nemen. Wat ik fijn vind is dat je je geen nummer voelt en dat het niet een bulk sportschool is. Ze gaan voor kwaliteit en richten zich op resultaat door het trainingsproces vanuit meerdere hoeken te benaderen. Ze hebben me de eerste paar trainingen personal training gegeven om alle oefeningen uit te leggen waarna ik een schema kreeg en zelfstandig verder kon gaan. Met vragen over training en voeding kon ik altijd bij de trainers terecht en ik krijg geregeld een nieuw trainingsschema. De begeleiding is goed wat mij een gevoel van controle en zekerheid geeft wat enorm motiverend werkt.”

Julian, bedankt voor het interview en we hopen dat je nog lang (in ieder geval tot je wereldreis) bij ons blijft.

Ben je benieuwd naar hoe SPORTJA jou kan helpen jouw doelstellingen te behalen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees hier meer van onze andere blogs of ga naar onze homepagina.

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel