Sporter vd maand juni: Wouter van Geel

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Wouter van Geel, 23 jaar en ik woon in Leiden. Ik ben een jonge, enthousiaste student fysiotherapie en mijn vrije tijd vul ik graag in met sporten en vooral met heel veel gezelligheid. Hiernaast werk ik in een kledingwinkel en rij ik graag op mijn motor.

Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?

Ik heb voor SPORTJA gekozen omdat ik graag op een andere manier wilde gaan trainen. Hiervoor was ik bij een andere sportschool lid en daar hield ik me niet echt bezig met wat ik nou precies aan het doen was. Toen ik eenmaal begonnen was met mijn opleiding fysiotherapie ben ik me vanzelfsprekend meer gaan verdiepen in de anatomie en het functioneren van het menselijk lichaam. Bij SPORTJA staat het menselijk lichaam en een juiste uitvoering van de oefeningen voorop en dit sprak mij erg aan. Ook hou ik van gezelligheid en door de persoonlijke benadering bij SPORTJA voelde ik mij hier na een proefweek direct op mijn plek.

Wat is je favoriete oefening?

Mijn favoriete oefening is de Muscle Up. Na ongeveer twee maanden geoefend te hebben is het mij uiteindelijk gelukt om een echte Muscle Up te doen. Mijn doel is nu om deze te perfectioneren en uit te breiden naar meerdere Muscle Up's achter elkaar.

Welk type training vind je het leukst?

Het liefst doe ik Body Weight oefeningen. Ik heb ooit een filmpje gezien van de Bar Brothers en was gelijk verkocht. De combinatie van kracht, conditie en lichaamsbeheersing spreekt mij hierbij erg aan.

Wat zijn je doelen?

Mijn doel is om een gezond en fit lichaam te hebben. Met de Body Weight oefeningen wil ik een betere controle krijgen over mijn lichaam en spieren.

Van welke proefles wil je gebruik maken?

Als sporter van de maand heeft Wouter mogen kiezen uit een fysieke meting met lifestyle advies door Barends Training of een Functional Movement Screening door fysiotherapeut Jip Regtop. Hij heeft gekozen voor een een fysieke meting met lifestyle advies door Barends Training.

Wij van SPORTJA hopen nog lang te kunnen genieten van onze Bar Brother. Keep up the good work!

Sport Coaching

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel