Sporters van de maand juni: Jim, Mike & Jeffrey!

De toewijding en vooruitgang die deze jongens hebben geboekt is bijzonder te noemen. Ze kwamen relatief onervaren binnen, maar hebben zich binnen drie enorm ontwikkeld. Houding, techniek en gewichten zijn ook nog eens sky high gegaan. Klasse jongens!

 

 

Wie ben je en wat doe je?

Jim: Ik ben Jim van Es, 24 jaar oud. Ik heb Toegepaste Wiskunde gestudeerd in Amsterdam en ben nu werkzaam bij Talent&Pro. Talent&Pro is een detacheringsbedrijf voor financiële dienstverlening. Op dit moment ben ik op opdracht bij PGGM. Ik werk op de afdeling Illiquide Operations. De afdeling is verantwoordelijk voor de administratie van de leningen en alle illiquide beleggingen van PGGM. Hiernaast ben ik bezig met de opleiding Actuarieel Analist.  

Mike: Mijn naam is Mike van Es, 19 jaar oud en studeer momenteel Media Development aan het ROC in Leiden. Sinds kort heb ik een bijbaan bij Inventeers. Inventeers is een ingenieursbureau dat innovatieve systemen ontwikkeld op hard- en softwaregebied. Ik werk op de afdeling internet services als web developer, het programmeren van onder andere website’s.

Jeffrey: Ik ben Jeffrey van der Moolen ben 16 jaar oud. Ik zit momenteel op school bij de landmacht.

Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?

Jim: Ik was al een tijdje op zoek naar een leuke gym. Uiteindelijk ben ik bij SPORTJA blijven hangen. Gelijk vanaf mijn eerste paar keer vond ik er al een chille sfeer bij SPORTJA. Deze is eigenlijk alleen maar beter geworden naarmate ik meer van de SPORTJA leden heb leren kennen. Daarnaast vond ik de equipement bij SPORTJA vanaf het begin er al leuk en uitdagend uitzien. Ik ben later ook een beetje verliefd geworden op de squat racks/power racks.

Mike: Ik was al een tijdje opzoek naar een leuke sportschool met een fijne sfeer. Via een vriend ben ik bij SPORTJA terecht gekomen. Ik vond de begeleiding en de sfeer in de sportschool fijn, daarom ben ik blijven hangen.

Jeffrey: Ik heb voor SPORTJA gekozen omdat mijn neef er ging sporten en ik het een leuke sportschool vind. Het lijkt meer op een old school gym en daar houd ik van.

Wat is je favoriete oefening?

Jim: Mijn favoriete oefening is de squat. Ik krijg bij de squat altijd het gevoel dat ik echt alles moet geven om het gewicht weer omhoog te krijgen. Na een goede squat sessie heb ik altijd een voldaan gevoel, dit heb ik in mindere mate bij andere oefeningen.

Mike: Mijn favoriete oefening is het bankdrukken, ondanks dat dit naar verhouding mijn zwakste oefening is. Omdat dit mijn zwakste oefening is, geeft het extra voldoening wanneer ik progressie heb gemaakt.

Jeffrey: Farmer walks! Omdat je er lekker moe van word en een goede spierpijn van krijgt.

Welk type training vind je het leukst?

Jim: De meeste zullen het al raden en/of weten maar krachttraining vind ik het leukst. Ik vind leuk om na mijn trainingsblok mijn nieuwe one rep maxes te testen, op de squat, bench press en deadlift. Ik ben dan hopelijk weer een stukje sterker dan het blok er voor.  

Mike: Ik vind krachttraining het leukst. Omdat je op deze manier van trainen het snelste progressie maakt. Eigenlijk maak je bijna iedere week wel iets van progressie al is het maar een halve kilo of minder.

Jeffrey: Krachttraining. Omdat ik aan mezelf merk dat ik sterker word en dat vind ik leuk.

Wat zijn je doelen?

Jim: Mijn doel is eigenlijk vrij simpel, namelijk om zo sterk mogelijk te worden in de squat, bench press en deadlift. Om dit te bereiken stel ik wat korte termijn doelen op. Op dit moment is dat 180kg squat, 110kg bench en 180kg deadlift. Wanneer ik dit bereikt heb, zal ik het gewicht weer wat verhogen.

Mike: Mijn doelen op (semi) lange termijn zijn 180kg squat, 100kg bench, 200kg deadlift. Ik vind het fijn om doelen op lange termijn te hebben zodat je altijd iets hebt om naartoe te werken.

Mijn doelen op korte termijn zijn 160kg squat, 90kg bench(paused), 180 deadlift.

Jeffrey: Mijn doelen zijn om zo snel mogelijk 100 kg te kunnen (pause) benchen, een 160 kilo sqaut te doen en 200 kg deadlift neer te zetten bij SPORTJA.

 

 

Sporter van de Maand

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel