Sporter van de Maand oktober: Vincent

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Vincent "de Beul van Hillegom" Grimbergen en ben 27 jaar oud. Ik zit in het laatste jaar van mijn opleiding sociaal pedagogische hulpverlening in Leiden en ben druk bezig met het schrijven van mijn scriptie. Daarnaast is rugby echt mijn grote passie! Sinds kort speel ik bij Rugby Club Hilversum en ik ben daarnaast aanvoerder van het Nederlands Rugby Team. Een aantal jaar terug heb ik een jaar in AustraliĆ« en Nieuw Zeeland gewoond en gerugbyd - wat echt een enorm leuke ervaring was!

Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?

De trainers bij SPORTJA geven je goede sportinhoudelijke begeleiding. Ze kijken naar hoe je beweegt en wat jouw lichaam nodig heeft en op basis daarvan gaan ze aan de slag met een trainingsschema. Er wordt alleen getraind met losse gewichten wat ik erg prettig vind ter ondersteuning van rugby. Ik kan me richten op zwaarder en sterker worden maar ook op snelheid en wendbaarheid. Het is niet je standaard gym en het feit dat er veel gemotiveerde sporters rondlopen vind ik erg fijn.

Wat is je favoriete oefening?

Bankdrukken vind ik een hele toffe oefening en het is een goede manier om de kracht in je bovenlichaam te meten maar ook op te bouwen. Maar ik moet eerlijk zeggen dat de hiptrust mijn favoriete oefening is. Al zou ik graag willen zeggen dat ik hip thrust ter ondersteuning van rugby doe, doe ik het eigenlijk ook wel speciaal voor mijn vriendin gezien zij van stevige billen houdt ;)

Hip thrust

 

Welk type training vind je het leukst?

Trainingen waarbij je echt tot het gaatje gaat en je 100% effort moet geven vind ik het leukst. Of dat nou met rugby of met krachttraining is dat maakt voor mij niet zoveel uit. Ik wil echt voelen dat ik iets heb gedaan, ook de dagen erna wil ik nog wat spierpijn voelen. No pain, no gain!

Wat zijn je doelen?

Op dit moment heb ik een gekneusd botje in mijn voet waardoor ik niet kan rugbyen. Nu train ik 4 x per week bij SPORTJA om sterker en fitter dan ooit terug te komen op het veld. Ik wil zo snel mogelijk weer rugbyen op het hoogste niveau van Nederland. Ik wil presteren en winnen!

Van welke proefles wil je gebruik maken?

Als sporter van de maand heeft Vincent mogen kiezen uit een screening door fysiotherapeut Guido Bakker of een fysieke meting met lifestyle advies door Niels.

Vincent baalde dat een massage van Niels niet tot de opties behoorde dus daarom heeft hij gekozen voor een fysieke meting met lifestyle advies door Niels.

Leuk dat je bij ons sport Vincent, we zullen er alles aan doen om je beter dan ooit terug te laten komen op het veld!

Training

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel