Sporter van de maand juni 2014: Zivile Dalikaite

Ze is pas één week lid en nu al sporter van de maand. Haar verhaal is inspirerend en treffend. Maak kennis met Zivile en lees hieronder haar interview.

 

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Zivile uit Lithouwen. Vijf jaar geleden ben ik naar Nederland gekomen om mijn master te doen. Nog steeds woon ik met veel plezier in Dutchieland, zoals sommige expats het noemen. Op dit moment werk ik bij ESTEC in Noordwijk als onderzoeksassistent voor het team dat kijkt naar de toekomst van het heelal. Deze baan haalt de nerd in mij naar voren, juist omdat het heelal zo fascinerend is en er nog zoveel over te leren is. Om af te sluiten; ik ben vriendelijk, spontaan of soms een beetje gek en een actieve persoon.

Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?

Allereerst hoorde ik goede verhalen over SPORTJA en ik was op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging daarom ben ik begonnen met een proeftraining. Zelfs na één training voelde en wist ik al dat dit was waar ik naar op zoek ben. Ik vind het leuk dat het geen standaard sportschool is, ik hou van de persoonlijke benadering van de trainers. De trainingsmethode bevalt me goed. Op een bepaalde manier maken ze trainen en oefeningen toegankelijk en te doen voor iedereen.

Wat is je favoriete oefening?

Ik heb niet een favoriete oefening. Ik vind het vooral leuk om te expirementeren met nieuwe oefeningen en te ervaren hoe ik mijn lichaam kan trainen en verbeteren.

Welk type training vind je het leukst? Kies uit: kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, lenigheid en snelheid

Ik hou met name van krachttraining omdat je duidelijk resultaat ziet en het geeft je de mogelijkheid om goed je energie kwijt te kunnen. Nadat ik bij SPORTJA ben gekomen heb ik ingezien dat conditionele oefeningen ook een leuke en nieuwe uitdaging zijn.

Wat zijn je doelen?

Ik ben meer dan 20kg afgevallen vorig jaar en nu wil ik mijn lichaam fit en sterk maken. Daarnaast wil ik nog wat kilo’s kwijt!

 

Onze sporter van de maand krijgt een passende beloning! Keuze uit een personal training door Barends Training, een Functional Movement Screening door fysiotherapeut Jip Regtop, een sportmassage door Top to Toe Massages of een onspanningsmassage/coaching door Atman Amenti.

Zivile heeft gekozen voor de sportmassage van Top to Toe Massages. Geniet ervan! Bedankt voor het interview en veel sportplezier gewenst.
 
Lees hier meer van onze andere blogs of ga naar onze homepagina.

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel