Sporter van de maand augustus: Jeroen

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Jeroen, 29 jaar en maatschappelijk werker van beroep. Ik werk als woonbegeleider in een instelling voor ex-gedetineerden en gedetineerden in hun laatste fase van detentie. Een erg uitdagende en leuke baan, maar wel een pittige doelgroep; komt veel gedrags-, verslavings- en psychiatrische problematiek bij kijken. Daarnaast ben ik muzikant in mijn vrije tijd en maak ik muziek die meer gedraaid mag worden bij SPORTJA ;-)

Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?

Bij mijn vorige sportschool had ik het erg naar mijn zin, maar ik merkte dat ik tegen een plateau aanliep en gestaag verder kwam met krachttraining. Ik hoorde via een vriendin over SPORTJA en ik heb toen gebruik gemaakt van de gratis proefweek. Al snel merkte ik dat ik bij SPORTJA kon trainen op een manier die beter bij mij aansloot. Na de proefweek heb ik mij meteen ingeschreven.

Wat is je favoriete oefening?

Squatten! Voorheen trainde ik mijn benen wel, maar liever niet. Toen ik bij SPORTJA ging trainen en de mogelijkheid kreeg om in een squatrek te squatten, begon ik dit steeds leuker te vinden en merkte dat ik snel progressie maakte. Daarnaast ben ik een erg groot fan van de sumo deadlift.

Welk type training vind je het leukst?

Wisselend. Ik doe nu een tijdje 5-3-1 workouts en dat bevalt zeer goed! Met name omdat de workouts relatief kort zijn, maar wel intensief waarbij de focus ligt op squat, benchpress en deadlift.

Wat zijn je doelen?

Sterker worden, spiergroei en een vetpercentage tussen de 13 en 15 procent.

Van welke proefles wil je gebruik maken?

Als sporter van de maand heeft Jeroen mogen kiezen uit een training door fysiotherapeut Guido Bakker of een fysieke meting met lifestyle advies door Niels. Jeroen heeft voor de screening met Guido gekozen.

Jeroen, bedankt dat je bij ons traint en we hopen dat je nog veel PR's mag gaan verbeteren! :D

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel