Sporter van de maand: Mighty Maaike

Gewoon haar eigen SPORTJA obstacle course gemaakt! Ontmoet sporter van de maand december: Maaike van der Heide.

 

Wie ben je en wat doe je?

Maaike is de naam, 24 jaar oud en bezig met de master Child and Adolescent psychology aan de universiteit Leiden. Daarbij doe ik het Leadership Programme van de Honours Academy. Op vrijdagen werk ik als Speelkracht met een meisje met autisme. Vraag me hiernaar en ik raak niet uitgepraat, we hebben het samen superleuk! Ik werk als Personal Advisor van Thijs Friskes bij MindTweakers, een startende onderneming gericht op taboeloosheid omtrent eindeloze depressies en suïcide. In mijn vrije tijd ben ik regelmatig te vinden in een survivalbos of op een willekeurig Obstacle Event en bij Sportja uiteraard.  Lang verhaal kort; ik doe veel, maar met veel plezier!

Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?

Toen ik de eerste keer binnenkwam bij Sportja dacht ik dat het de set was van Terminator 3, om eerlijk te zijn. Ik had geen idee wat ik in vredesnaam zou moeten doen met al die attributen. Maar goed, ik kwam niet voor niets bij Sportja. Ik was al even op zoek naar een sportschool waar er aandacht is voor de inidviduele sporter. Ik ben best onzeker over het uitvoeren van verschillende oefeningen, en ik vind het fijn dat er bij Sportja altijd een trainer is die even mee wil kijken naar mijn pogingen tot het doen van bijvoorbeeld deadlifts. De cursus Beautiful Strength die ik afgelopen najaar deed, heeft ook veel geholpen bij het verbeteren van mijn uitvoeringen.

 

https://youtu.be/GvRygjukD2w

 

Wat is je favoriete oefening?

Mijn all-time favorites zijn de squat en de monkey bars. Ik vind squatten ergens heel relaxed, het vraagt veel concentratie en het goed 'voelen' wat je nu precies met je lichaam doet.  Je moet veel aanspraak maken op je bovenbenen en billen, mijn grootste pluspunten ;), meer bil, meer beter. Ook al heb ik regelmatig met hangende vellen en gesprongen blaren op mijn handen bij de bar gestaan, de Monkey Bars blijven favoriet; ik voel me echt een beest als ik die vaak achter elkaar haal. Toen ik begon met trainen, kwam ik tot het derde spijltje. Nu doe ik ze gewoon heen en weer. Daarbij zijn ze fijn om goed te kunnen bij survival en obstacle runs.Welk type training vind je het leukst?
Pfoe, ik vind überhaupt trainen al leuk. Ik hou het meest van het trainen van kracht. Ik wil graag sterk zijn, en met krachttraining word ik dat.

Wat zijn je doelen?

Mijn doelen... ik wil graag allround fit zijn voor het doen van survivalsport.  Ik wil een fitte girl zijn in het echte leven en niet een #fitgirl op instagram met oreo's in mijn havermout. Daarbij wil ik een badass lichaam bij mijn badass leven. Want, waarom niet?

Van welke proefles wil je gebruik maken?

Als sporter van de maand heeft Maaike mogen kiezen uit een screening door fysiotherapeut Guido Bakker of een fysieke meting met lifestyle advies door Niels.

Ze heeft gekozen voor de fysieke meting met lifestyle advies! Bedankt en veel plezier!

 

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel