Sporter van de maand augustus: Jens

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Jens Simons. Ik sport nu een half jaar bij SPORTJA en ben op dit moment nog student. Ik heb een bachelor Japans en een Master cognitieve psychologie afgerond en ben nu bezig met een opleiding tot Java programmeur.

JensWaarom heb je voor SPORTJA gekozen?

Veel van mijn vrienden waren lid geworden bij SPORTJA en hier erg positief over. Daarnaast heb ik in de tijd voordat ik zelf lid werd bij Sportja erg last gehad van een rugblessure. Omdat goede begeleiding en focus op vorm bij SPORTJA centraal staan was dit een goede plek om het krachttrainen weer op te pakken.

Wat is je favoriete oefening?

Er zijn een aantal oefeningen die ik fijn vind om te doen maar ik denk dat de incline dumbell press toch wel bovenaan staat. Daarnaast vind ik alles wat met schouders/borst/armen te maken heeft lekker om te trainen.

Welke type training vind je het leukst?

Ik heb een tijdje met hoog gewicht en veel herhalingen getraind, maar dit ging me tegenstaan. Ik focus met nu op een spiergroep/beweging per training (squats, deadlift, bench press, shoulder press) met daarnaast veel oefeningen als ondersteuning. Op deze manier train ik gestructureerd en blijft het leuk om verder te kijken.

Wat zijn je doelen?Jens

Ik wil weer even sterk worden als voor mijn blessure. Fit zijn helpt ook
om er voor te zorgen dat ik die blessure voorgoed achter me kan laten. Daarnaast is sporten op zichzelf lekker, dus een doel is om het sporten ook gewoon te blijven doen :) Momenteel ben ik ook bezig met Jeff om leniger te worden. We zijn veel aan het stretchen, wat erg pijn doet maar wel werkt!/

Van welke proefles wil je gebruik maken?

Als sporter van de maand heeft Jens mogen kiezen uit een screening door fysiotherapeut Guido Bakker of een fysieke meting met lifestyle advies door Niels.

Doe maar het voedingsadvies!

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel