Sporter van de maand April: Elizabeth Hamelinck

Met trots draagt ze haar superman-shirt tijdens de deadlift sessies maar wie is deze jongedame?

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Elizabeth Hamelinck en voor mijn werk geef ik lessen, ouderavonden en docententrainingen op middelbare ( vmbo) scholen over gezonde relationele en seksuele vorming, sociale media en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het lesprogramma waarmee ik werk (Wensen en Grenzen – W&G), heb ik zelf ontworpen.

In mijn vrije tijd sport ik tegenwoordig heel regelmatig! Verder hou ik van lezen, hapjes en drankjes doen met vrienden en festivals bezoeken. Naast mijn werk doe ik de master pedagogiek en hoop met twee maanden mijn diploma op zak te hebben.

Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?

Voordat ik last kreeg van een blessure bootcampte ik twee keer in de week en dat vond ik echt superleuk! Ik werd alleen niet echt sterker, dus toen ben ik op zoek gegaan naar iets erbij. Ik heb een tijdje gecrossfit in Zoetermeer, maar dat is niet heel bevorderlijk geweest voor die blessure. Werken met gewichten begon me wel aan te spreken. Toen ik daarover sprak met een vriendin vertelde zij dat vrienden van haar bij SPORTJA sporten en daar heel enthousiast over waren. Ik ben toen meteen gaan mailen om een proefles aan te vragen. Ik vind de persoonlijke begeleiding, de ruimte en ook de mensen die hier rondlopen heel erg leuk! Er heerst een goeie sfeer in deze sportschool en voor mij speelt dat een belangrijke rol.

Wat is je favoriete oefening?

Ik vind deadliften heel tof en er zit progressie in!! En ik ben al een tijdje (lees: maanden...) bezig met het toewerken naar het doen van een chin-up zonder hulpmiddelen… maarre ik denk dat ik daar nog wel even mee bezig ben.

Welk type training vind je het leukst?

Ik ben krachttraining meer en meer leuk gaan vinden. Het doet me goed dat het heel inzichtelijk is hoe je vordert en ook dat ik langzaamaan wat sterker begin te worden. Ik vind bootcamptrainingen ernaast ook nog steeds heel leuk. Buiten sporten door weer en wind heeft gewoon iets stoers.

Wat zijn je doelen?

Sterker worden en fit blijven.

Van welke proefles wil je gebruik maken?

Als sporter van de maand heeft Elizabeth mogen kiezen uit een personal training door Barends Training of een Functional Movement Screening door fysiotherapeut Jip Regtop. Zij heeft gekozen voor een Functional Movement Screening van fysiotherapeut Jip Regtop.

Elizabeth, blijf werken aan je chin-ups, wij geloven in je!

Lees hier meer van onze andere blogs of ga naar onze homepagina.

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel