Krachttraining voor vrouwen? Ja zeker!

Er zijn helaas nog wat misverstanden die vrouwen ervan weerhouden om aan krachttraining te doen. Het meest gehoorde misverstand is dat krachttraining vrouwen een groots en gespierd lichaam zou geven. Het is tijd om dit misverstand de wereld uit te helpen.

 

Aanleg 
Testosteron is een hormoon dat bij mannen en vrouwen bijdraagt aan de opbouw van spierweefsel. Hoe meer testosteron iemand heeft hoe sneller en makkelijker deze persoon spier opbouwt. Bij vrouwen ligt het testosteron niveau duidelijk lager dan bij mannen wat zich uit in minder spierweefsel en minder spierkracht.

 

Training
De frequentie en de omvang van je trainingen, en daarmee het trainingseffect en de aanmaak van spier, heb je zelf in de hand. Je kan dus zelf bepalen hoeveel spier je mooi vind en hoe je je lichaam wilt vorm geven.

 

Je lichaam vorm geven
Met cardio verbrand je vet en maak je relatief weinig spierweefsel aan wat als resultaat geeft dat je afvalt en dunner wordt. Met krachttraining kan je jouw lichaam vorm geven door nadruk te leggen op bepaalde spieren (bijvoorbeeld benen en billen) en deze beter te laten uitkomen. Spierweefsel is actief weefsel wat ervoor zorgt dat je in rust meer calorieën verbrand dan wanneer je dit spierweefsel niet zou hebben.

 

State of mind
Krachttraining heeft daarnaast ook een positief effect op je innerlijke kracht. Je kunt onder andere je zelfvertrouwen en zelfbeeld verbeteren. Daardoor zit je lekker in je vel, voel je je sexy en sta je goed in het leven.

 

Deze blogpost is bedoeld om het negatieve stereotype beeld te ontkrachten en juist de voordelen van krachttraining voor vrouwen te laten zien. Op de website van T-nation is een uitgebreid artikel te te vinden over krachttraining voor vrouwen: http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/fun_with_women

 

Een goed voorbeeld van een afwisselende training voor vrouwen

 

Wil je meer weten over dit onderwerp? In januari geven we gratis seminars speciaal voor vrouwen. De data hiervoor maken we zo spoedig mogelijk bekend. Voor vragen over krachttraining voor vrouwen en over de seminars kan je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel