Joniet-SvdM-Augustus-900px.jpg

Joniet: sporter van de maand augustus!

Het sterkste creatieve bijtje van Leiden en omstreken.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Joniet, 32 jaar en werk bij Museum Volkenkunde waar ik alle boekingen regel voor onderwijsprogramma's, rondleidingen, congressen en zaalverhuur. Verder ben ik wel van de creatieve uitspattingen, daarvan komt een deel terecht op het krijtbord bij Sportja.

Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?
Ik zocht een sportschool die niet aan massaproductie deed. Alhoewel: juist wel massaproductie in de vorm van gains natuurlijk! Maar niet het onpersoonlijke van die ketens met weinig aandacht voor de leden. Toen werd ik getipt over SPORTJA en heb ik een proefweek gedaan. Vanaf het eerste moment was ik verkocht. Het toffe was dat ik er achter kwam dat je zo lekker kan miereneuken (excuse my language) om de kleinste details en soms aan 20 dingen tegelijkertijd moet denken, net zoals ik gewend was bij de danslessen tijdens mijn opleiding. Dus nu kon ik met dezelfde intensiteit iets nieuws doen, maar dan zonder tutu...

Wat is je favoriete oefening?
Ondanks dat ik gewichten wel heel erg leuk vind, kijk ik toch altijd wel uit naar het stretchen na het zware werk. Lekker met een elastiek alles oprekken en wat lenigheid bijhouden.
Joniet BW squat final

Welk type training vind je het leukst?
Krachttraining vind ik het leukste. En waarom? Omdat je gewoon heel sterk wordt. En het ziet er stoer uit :D

Wat zijn je doelen?
Afgelopen maart heb ik met de powerlift meet meegedaan en dat vond ik heel tof. Het begon al in januari toen mijn trainingsschema's werden aangepast. Steeds minder reps, meer volume, veel specifiekere assistence oefeningen en natuurlijk het oefenen met de commando's.
En toen op de wedstrijddag zelf... wat was ik zenuwachtig! Vooral in het begin, dan moet je nog heel erg wennen dat er zo'n 30 man naar je zit te kijken... Dan ga je met knikkende knieën squatten. Wat niet echt heel handig is: die ongecontroleerde knieën. Maar al die adrenaline werkt dan wel weer mee, dan ga je toch PR's zetten.
Mijn doel was om 100 kilo te deadliften, dat is gelukt. Dus nu moet ik een nieuw doel hebben... Ik zou zeggen, bij een volgende meet moeten al die PR's verbroken worden met minimaal 10 kilo!
 
deadlift joniet bewerkt
 

Start nu je Gratis Proefweek!

De meeste lezers van dit blog vragen een gratis proefweek aan.

Wil jij ook gebruikmaken van een gratis proefweek? Meld je dan vandaag nog aan!

START MIJN GRATIS PROEFWEEK

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel