Sporter van de maand januari: Powervrouw Gwen

Wie ben je en wat doe je?

De naam is Gwen en liften is wat ik ken! Ik ben 31 jaar oud en woon-en drinkachtig in Den Haag. Ik werk bij Heineken in Zoeterwoude, daar regel ik onder andere dat de verpakkingen er mooi uit zien. Naast powerliften doe ik sinds kort aan boogschieten. In mijn vrije tijd sponsor ik graag mijn eigen salaris, pak geregeld een film bij de Pathé en lekker uit eten zeg ik nooit nee tegen! Voor meer informatie stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en voor meer filmpjes en foto's check Instagram  ??

 

Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?

Ik was op zoek naar een gym die wat meer op powerliften was gericht. De sportschool waar ik destijds zat had maar 1 squatrek waardoor ik vaak vuile blikken kreeg als ik die een uur bezet hield ?
Ik was een proeftraining gaan doen en vond Sportja heel relaxt, maar vond Leiden net te ver rijden vanuit Den Haag. Sinds vorig jaar werk ik in Zoeterwoude en is de afstand nu dus ideaal!

Wat is je favoriete oefening?

Ik heb 3 favoriete oefeningen (uiteraard...) squatten, bankdrukken en deadliften. De squat is van alle drie eigenlijk mijn zwakste onderdeel, maar hierdoor vind ik het juist leuk om er veel op te trainen en verschillende dingen uit te proberen en mijn progressie hierin te zien.

Welk type training vind je het leukst?

Ik train voornamelijk op kracht en techniek. De enige manier om ergens goed in te worden is door het veel te doen. Natuurlijk zijn assisterende oefeningen ook belangrijk, maar je word goed in squatten door veel te squatten, niet door een leg press.

 

https://youtu.be/wQkDr2-9ybs

 

Wat zijn je doelen?

In december op het NK heb ik de kwalificatie voor het EK classic powerliften in Denemarken weten te halen. Als ik hier 10kg op mijn totaal weet te krijgen kwalificeer ik mij voor het WK in Minsk. Op de korte termijn is dit mijn doel, op de lange termijn meer kilo op mijn totaal en op internationaal vlak steeds wat meer richting de top te komen ?. Mijn PRs nu zijn 130kg squat, 85kg bench press en 180kg deadlift.

Onwijs bedankt dat je sporter van de maand wilt zijn. Je mocht kiezen als beloning tussen een meting en lifestyle advies door hoofdtrainer Niels of een fysieke screening door fysiotherapeut Guido. Je hebt gekozen voor de fysieke screening. Veel succes met je voorbereiding en trainingen voor het EK powerliften!

Sporter van de Maand

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel