Sven - stagiair HBO Sport & Bewegen

Hallo allemaal,

Ik ben Sven de Langen, 22 jaar oud en woonachtig in Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik Sport &  Bewegen aan de Hogeschool Inholland te Haarlem. Het 3e studie jaar is aangebroken en dit betekent dat ik op zoek moest naar een stage waarbij ik kon meelopen tot en met eind januari (32 uur in de week). Omdat ik krachttraining erg leuk vind en ik Niels al kende kwam ik al snel bij SPORTJA terecht.

Mijn motivatie om hier stage te komen lopen was vooral omdat het een sportschool is die zich specialiseert in de belangrijke basis oefeningen (squat, deadlift, bench, overhead & barbell row). Dit kom je eigenlijk nog zelden tegen in de plaatselijke gym in een dorp of stad.

Mijn eigen trainingen deel ik in via een upperbody/lowerbody schema 4 keer in de week. Meestal is mijn vierde training in de week vaak 'sterkste man' gericht. Dit doe ik in een oude schuur in Utrecht met meerdere sterkste man atleten. In het verleden heb ik al een wedstrijd hier in gedaan, en ik ben van plan om dit volgend jaar weer te doen.

De sterkste man/strongman training houdt in dat er door middel van verschillende onderdelen (bijvoorbeeld een tire flip) een allround atleet ontstaat die dus eigenlijk sterk moet zijn in het gehele lichaam. Verder liggen mijn interesses vooral op het gebied van sport. Met name krachttraining (incl. voeding), formule 1 en tennis hebben mijn interesse.

 

Sportschool

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel