Gewichtheffen

gewichtheffen

Gewichtheffen is een sport, zoals de naam al doet vermoeden, die al op de eerste moderne Olympische Spelen werd beoefend. Het combineert kracht met explosiviteit, lenigheid, souplesse en vooral techniek. Het is een tweekamp waarbij het doel is om het hoogste totaalgewicht te bereiken. De twee oefeningen die beoefend worden heten de ‘snatch’ en de ‘clean & jerk’.

Snatch

Bij de snatch wordt de barbell in één beweging van de grond boven het hoofd gebracht en opgevangen in een overhead squat. Er wordt gebruik gemaakt van een wijde grip op de barbell.

Check deze superslomo van de snatch:

Clean & Jerk

Bij de clean & jerk wordt de barbell in twee bewegingen boven het hoofd gebracht. Als eerste wordt hij voorgeslagen en opgevangen in een front squat positie (de clean) tot hij op de schouders rust, vervolgens wordt hij boven het hoofd uitgestoten (de jerk). Vandaar dat bij de clean & jerk het gewicht hoger licht dan bij de snatch.

Check deze superslomo van de clean & jerk:  

Meer inspiratie

Some strong strong ladies!

Samen trainen of hulp nodig?

Olympisch gewichtheffen is een gave en technische sport.

Er is elke week een trainingsgroep die traint onder begeleiding. Het is een gelegenheid om samen met andere lifters te trainen, je techniek te verbeteren en nieuwe PR's te zetten. Join de trainingsgroep op zaterdagen van 10.30 uur tot 11.3 0uur. Weightlifting schoenen worden sterk aangeraden.

Heb je vragen of wil je hulp bij de uitvoering ervan? Vraag 1 van de trainers om mee te kijken of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel