Calisthenics

Calisthenics

DSC 9031 940x627

Calisthenics: bodyweight training

SPORTJA is de enige sportschool in Leiden waar je uitgebreid calisthenics kunt trainen. Er staat een groot rack met single bars op verschillende hoogtes, monkey bar, dipbars, 2 paar ringen, TRX en klimtouw. Verder vind je bij SPORTJA boxen voor jumps, parallettes, een gewichtsvest en uiteraard dumbells, barbells en kettlebells.

Bekende oefeningen zoals sit-ups, lunges en push-ups behoren ook tot calisthenics. Calisthenics kan overal worden gedaan en tegenwoordig zijn er veel video’s te vinden van mensen en teams die het beoefenen in speeltuinen, buitenfitnessgelegenheden of echte calisthenicsparken. Vaak vallen de video’s ook onder de naam Street Workout, Ghetto Workout of Urban Fitness.

Oorsprong

Het Engelse woord calisthenics is af te leiden uit twee Griekse woorden. Kalos, (“mooi”) en (“kracht”). In het Nederlands betekent het dus letterlijk “mooie kracht”. Voor zover men weet bevindt de oorsprong van de sport zich in de Grieks-Romeinse gymnastiek. Het is ontstaan in het oude Griekenland, waar calisthenics werd genoemd in een verslag van een Perzische verkenner. Dit verslag ging over de Spartanen, voordat de slag om Thermopylae plaatsvond in 480 voor Christus. Calisthenics is uitgegroeid tot een verzamelnaam voor alle oefeningen die je uitvoert met het eigen lichaamsgewicht of in combinatie met minimale apparatuur waarbij het doel is om een krachtig en lenig lichaam opbouwen. 

DSC 9310 e1444322003953

Heb je vragen, laat het ons gerust weten! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 071-8887588, we helpen je graag.

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel