Wat doet krachttraining met een vrouw: Part II

P1050281.JPG

We zijn een aantal maanden verder en dus is het tijd voor een update over Nine en wat krachttraining nou precies met een vrouw doet. Ze is onderhand een stuk sterker geworden en squat 5 x 60 kg, deadlift 5 x 80 kg en bench presst 5 x 40 kg. Maar welke invloed heeft het beulen met stukken ijzer op haar lichaam gehad? Is ze nog steeds de lieftallige Nine die wij kennen of kan ze de Hulk op een 1 op 1 gevecht uitdagen en steelt ze het eten van je bord?

De metingen

In de vorige blogpost over Nine (klik hier) hebben we in een tabel gezet waar er precies veranderingen zijn opgetreden. Het vetpercentage waar Nine op startte was al goed dus de noodzaak om veel af te vallen was er absoluut niet. We waren vooral benieuwd naar de invloed van krachttraining en gezond eten bij een vrouw uitgedrukt in concrete cijfers en foto's. Dus, we hebben een nieuwe meting gedaan welke we in de tabel er bij hebben gezet (zie hieronder).

Tabel 1

Wat zeggen de metingen?

Als we naar de tabel kijken zien we een aantal veranderingen. Als we de meting van 18 december vergelijken met de meting van 4 februari dan zien veel metingen die zijn gedaald. Nine is afgevallen en dat is te zien aan haar gewicht, het vetpercentage en de omtrek metingen.  De spieren werden beter zichtbaar door het lagere vetpercentage en de omtrek metingen zijn allemaal gedaald!

Na de meting van 4 februari zijn we met de voeding van Nine aan de slag gegaan. Ze heeft een voedingslogboek bij gehouden en daar kwamen eigenlijk 3 belangrijke dingen uit: Nine at gezond maar at te weinig en at relatief weinig koolhydraten. We hebben haar calorie inname verhoogt door het aantal koolhydraten dat ze per dag eet te verhogen. Nine merkte meteen dat ze een stuk energieker was en beter in haar vel zat. Qua training zijn we op dezelfde weg doorgegaan: zware krachttraining. Nine is intussen een stuk sterker geworden, haar core stabiliteit is verbeterd waardoor ze minder vaak last heeft van haar onderrug en ze is gespierder geworden.

De meting van 22 mei laat zien dat haar vetpercentage stabiel is gebleven ondanks dat ze is aangekomen en meer koolhydraten en calorie├źn eet. De omtrekmeting laat zien dat ze is gegroeid maar wel op de juiste manier: meer spier! Haar billen zijn gegroeid (waar ze heel blij mee is!), haar benen en armen zijn gegroeid en haar borstomtrek is gegroeid terwijl haar schouderomtrek is afgenomen. Gezien een smalle taille ook een kwestie van verhoudingen is lijkt haar taille nu smaller doordat haar borst, billen en benen wat zijn gegroeid. Op de foto's is vooral te zien dat haar taille, rug en bovenbenen strakker zijn geworden. Ze heeft dus haar vetmassa verminderd maar is gegroeid in spiermassa, oftewel: body recomposition!

Nine 18 dec en 22 mei

Wat vindt Nine van haar veranderingen?

Ik kan er veel over schrijven maar het belangrijkste is wat Nine van de veranderingen vindt. Het zijn haar trainingen,  haar tijd en moeite die ze er in steekt en het is haar lichaam. Om Nine te quoten  "Het fijne aan krachttraining vind ik dat je zo goed ziet dat je lichaam veranderd, ik voel me beter dan ooit!". Het mooiste wat Nine zei, en wat ik het tofste vind: "Mijn zelf beeld is veel beter en ik ben een stuk zekerder over mijn lichaam". Ik ben blij met de veranderingen die Nine heeft doorgemaakt en ik ben erg trots op haar! :D

Heb je vragen over de training van Nine of wil je een proefweek bij SPORTJA doen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Als afsluiter een kleine compilatie van de trainingen van Nine. Girl power!! 

 

 

 

 

 

 

 

Start nu je Gratis Proefweek!

De meeste lezers van dit blog vragen een gratis proefweek aan.

Wil jij ook gebruikmaken van een gratis proefweek? Meld je dan vandaag nog aan!

START MIJN GRATIS PROEFWEEK

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel