The Cardio Bunny

Use the Internet, ‘Become a student of the Iron Game’

Part III

-  The Cardio Bunny -

Deze week bespreek ik het kanaal van Chelsea Karabin. Een competitieve powerliftster, vlogster en sinds kort ook sportschoolhoudster. Daarnaast ga ik kort in op hoe veel vrouwen denken over (kracht)training. Hiervoor put ik uit mijn persoonlijke ervaringen als trainer. Deze post dient onder andere als inspiratie voor onze vrouwelijke lifters en participanten aan de 8-weekse cursus krachttraining voor vrouwen, Beautiful strength. En is onderdeel van de SPORTJA serie; Use the internet, 'Become a student of the Iron Game'. Learn from the interwebs people, there is great information and inspiration out there. Ik ben op een missie; ik ga het jullie helpen vinden!

Cardiobunny

De meeste vrouwen die beginnen met trainen rennen naar de crosstrainert en de loopband in de hoop zo hun lovehandles te reduceren, af te vallen en hun derierre te optimaliseren.  Komt dit je bekend voor? Helaas, je bent een cardiobunny. Maar niet getreurd alles is nog niet verloren. Bij SPORTJA beschermen we je graag tegen deze oncontroleerbare aandrang; want we hebben geen cardioapparatuur maar doen ons cardiovasculaire werk in korte intervallen met; battleropes, slamballen, burpees, barbell complexes, tire flips, prowler runs en nog veel meer zottigheid. Dit kost je minder tijd, is een stuk leuke & afwisselender en is nog eens effectiever ook.

Veel vrouwen komen binnen met dezelfde doelen, naar orde van belangrijkheid; afvallen, strakkere en grotere billen, strakker lichaam, en zich fitter voelen. Voor de meeste vrouwen komt dan de paradox om de hoek als we ze, na een korte analyse van hun voeding, adviseren om meer (vaak veel meer) te gaan eten.  'Say what now? maar dan kom ik toch juist aan?!' Het grappige van het menselijk lichaam is dat het niet altijd zo rechtlijnig werkt als wij denken. Als je te weinig eet gaan veel processen in je lichaam in de slaapstand. Je lichaam stelt zich in op overleven aangezien er structureel te weinig bouwstoffen binnen komen. Je lichaam wil geen spieren aanleggen want deze kosten energie om te onderhouden. Energie die niet binnenkomt, als je echt te weinig eet worden je spieren zelfs afgebroken, je verliest dan misschien gewicht maar dit is dan spier, geen vet. Je kan nog zo hard trainen, maar zonder voldoende eten gebeurt er helemaal niks. Pas als je weer voldoende gaat eten begin je weer af te vallen. Daarom is het belangrijk om er achter te komen hoeveel voedingsstoffen je nodig hebt in combinatie met effectief training. Mocht je hier wat extra hulp bij willen dan kunnen wij je daar ook bij helpen.

Een tweede aspect is de correcte training. Krachttraining stimuleert je lichaam om spieren aan te maken. Dames adem even in een papieren zakje om je hyperventilatie reactie onder controle te krijgen. Neen je ziet er niet meteen uit als een vrouwelijke Arnold Schwarzenegger als je een paar keer in de week een dumbell oppakt. Ook deze myhte passeert dagelijks de revu. Ja, je wordt uiteindelijk gespierder, maar om echt gespierd te worden moet heel hard je best doen, in combinatie met wat medische middeltjes. Maar wat het allerbelangrijkste is dat je lichaamsbeeld subjectief is. Hoe is dit beeld gevormd en waar vergelijk je je mee? Hoeveel mensen ken je die structureel sporten? Men rent misschien eens of twee keer in de week, wil ooit een marathon lopen en gaat recreatief naar de sportschool, maar ze weten niet echt wat ze aan het doen zijn. Voor de rest van hun tijd zitten ze op hun werk, liggen ze in bed of hangen ze op de bank. Dit is de gemiddelde mens, en als je je hiermee vergelijkt als vrouw dan zie je er voor je gevoel al snel uit als een Grieks standbeeld als je je biceps een beetje kan zien. Spieren zorgen voor golvende lijnen in je lichaam en strakkere en mooiere gevormde billen en benen. En een mooi voorbeeld hiervan is Chelsea Karabin.

Chelsealifts

Chelsea Karabin is een frequent vlogster. Daarnaast is ze een competatieve powerliftster en sport al enkel jaren zeer structureel. Chelsea is 3 jaar bezig met YouTube onder de naam Chelsea Lifts met lange vlogs over haar leven en fitness journey. Over de jaren heen heeft ze zich verder ontwikkeld en heeft ze sinds kort ook haar eigen sportschool en is ze coach en geeft ze online coaching. Als cherry on the cake heeft ze ook haar eigen kledinglijn: Raise the Bar apparel. Al deze dingen zijn het resultaat van wat ooit begon met vlogs maken voor YouTube.

Chelsea haar vlogs geven weer wat ze doet om haar doelen te behalen. Ze geeft gedetailleerde informatie over haar training, voeding en verdere leven. Hoe ze omgaat met haar blessures en hoe ze training geeft aan cliënten. Veel informatie en veel motivatie. Maar vooral dat structureel trainen naar een doel toe resultaten geeft. Chelsea heeft een goed gevormd lichaam met spierdefenitie. Daarnaast is ze behoorlijk sterk. Cardio heeft ook een plek in haar training maar het is voor Chelsea een klein onderdeel van haar volledig goed uitgebalanceerde trainingsroutine. Hieronder vind je een voorbeeld van een recente vlog van Chelsea. Enjoy en tot de volgende post.

 

 

 

 

 

 

 

 

Start nu je Gratis Proefweek!

De meeste lezers van dit blog vragen een gratis proefweek aan.

Wil jij ook gebruikmaken van een gratis proefweek? Meld je dan vandaag nog aan!

START MIJN GRATIS PROEFWEEK

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel