SPORTJA’s spotlight: Wendy vs obstacle run

Bij SPORTJA zetten we graag mensen in de spotlight: Klein van stuk, groots in daden. Sinds Wendy zich tot doel heeft gesteld om mee te doen aan de obstacle run Mud Masters gaat ze klimmend en klauterend door het leven. Haar positiviteit en gedrevenheid maken haar een graag geziene sporter bij SPORTJA. Maar wie is Wendy en hoe heeft ze naar haar doel toegeleefd en getraind?

“Mijn naam is Wendy Petiet en ben 29 jaar. Ik werk als accountmanager bij T-Mobile in Den Haag. Daarnaast ben ik bezig met de laatste loodjes van mijn studie Communicatie. Zondag 8 maart voor het eerste meegedaan met de obstacle run MudMasters 12km en dat was een geweldige ervaring!”

Wendy

Hoe heb jij je trainingsproces in de voorbereiding gedaan?

Bij SPORTJA ben ik begonnen met pittige krachttraining op basis van progressieve overload. Daarmee heb ik mezelf ertoe gezet om steeds zwaarder te trainen. De focus lag vooral op armen, schouders en bovenbenen. Daarnaast ben ik ook gaan hardlopen, iets waar ik eigenlijk een hekel aan had. Door m’n favoriete muziek en elke keer een uitdaging van afstand en tijd te maken ben ik het leuk gaan vinden. Het bekende rondje singels ging steeds sneller en motiveerde me enorm om door te blijven gaan. Verder ben ik gestopt met roken en wow! Dat was een verademing. Plus ik doe aan Bikram yoga om mijn lichaam soepel te houden. Meedoen aan een obstacle run was voor mij de eerste keer en ik heb het vooral op me af laten komen, maar heb me wel goed voorbereid. Daardoor kwam ik vol trots en lachend over de finish!

Hoe ziet je toekomst eruit wat betreft training, voorbereiding en obstacle run’s?

Het is wel iets dat ik zeker nog wel een keer wil doen. Behalve MudMasters heb je ook andere toffe obstacle runs zoals Strong Viking en Men of Steel Run. Dat is weer net iets anders dan MudMasters, dus een ander parcours en andere uitdaging. Mijn volgende missie is weer de obstacle run MudMasters maar dan 18km. Die uitdaging is wel belangrijk voor me. Als je de focus aanbrengt, ben je tot heel veel in staat. Meer dan je denkt. Ik blijf trainen met progressieve overload en ga vooral buiten de gebaande paden trainen. Dus niet de standaard fitness of kracht oefeningen, maar ook de prowler, touw klimmen, monkey bar. Plus ik let op mijn voeding, vooral niet te weinig calorieën, genoeg eiwitten en koolhydraten op de juiste momenten.

Obstacle run Wendy

Heb je nog tips voor anderen die mee gaan doen aan een obstacle run?

Ja! Als je je inschrijft voor een afstand, zorg dan dat je die afstand zonder obstacles kan hardlopen. Zonder te stoppen of wandelen. het beste is een stukje verder, omdat die obstacles een extra fysieke inspanning zijn. Wil je een extra uitdaging in je voorbereiding toevoegen, kies dan voor sprint training. Maar ook duin- of strandtraining is een goede uitdaging. Omdat je dan op ongelijke grond leert lopen. Daarnaast armen en schouders goed trainen. Zorg dat je ook goed kan springen door bijv box jumps te doen in je training. Het belangrijkste is gewoon ervan te genieten en lol te hebben. Ook de samenhorigheid is mega groot; als klein vrouwtje wordt je enorm geholpen door al die grote mannen. Het is zo leuk!

Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?

Ten eerste omdat het dichtbij mijn huis zit, maar vooral ook omdat krachttraining serieus wordt genomen. Iedereen is bezig met een specifiek doel en gaat ervoor. Samen motiveer je elkaar. wat ik ook leuk vind, is dat het ook persoonlijk is. als je een beweging niet goed uitvoert, wordt je gelijk te hulp geschoten door één van de trainers. Dat zorgt er dus ook voor dat je goed leert trainen en geen blessures krijgt. Wat ik ook heel gaaf vind is dat je als meisje ook hard kan trainen met zware gewichten. Bij SPORTJA kijkt niemand daarvan op.

Wendy, tof dat je mee wilde werken aan dit interview en we hopen dat je nog lang bij ons blijft.

Ben je benieuwd naar hoe SPORTJA jou kan helpen jouw doelstellingen te behalen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees hier meer van onze andere blogs of ga naar onze homepagina.

Training

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel