Sporter vd maand februari: Miss Marly!

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Marly van Oosten, 25 jaar en kom uit Leiden. Op dit moment ben ik aan het afstuderen aan de opleiding media & entertainment management. In mijn vrije tijd ben ik cheerleader waarbij we veel worden ingehuurd voor leuke evenementen! En sinds een paar maanden toch wel een fanatiek sporter.

Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?
Ik heb voor SPORTJA gekozen om verschillende redenen. Niels kon ik al via vrienden en ik wist dat hij hier al een tijdje mee bezig was. Toen ik eenmaal zag dat het was gelukt en SPORTJA was opgericht, was ik uiteraard nieuwsgierig. Ik heb al vaker gesport bij verschillende sportscholen maar dat was nooit iets wat echt bij mij paste. Na een proeftraining te hebben gedaan had ik al snel door dat SPORTJA een sportschool is waar ik wel met veel plezier en dus ook vaker zal gaan trainen, en dit is dus ook het geval! Ik had nog helemaal geen ervaring met echte krachttraining, daarom is het fijn dat er bij SPORTJA goede begeleiding is en je daardoor beter en ook op de goede manier traint. Ik heb bij SPORTJA het idee dat er ook echt vooruitgang geboekt wordt voor het behalen van je doelen!

Wat is je favoriete oefening?
Ik denk niet dat ik echt een favoriete oefening heb. BIJNA alle oefeningen vind ik leuk om te doen. Ik zeg bijna omdat er oefeningen zijn die eigenlijk heel naar zijn om te doen maar achteraf zoveel voldoening geven! Als ik toch een oefening moet kiezen, kies ik voor squat en de glute ham raise. Deze twee zijn oefeningen die voor mij zwaar zijn maar waarbij ik ook echt vooruitgang zie en dat maakt ze erg leuk!

Welk type training vind je het leukst?
Op dit moment vind ik de krachttraining erg leuk! Bij krachttraining heb ik achteraf altijd zo een groot gevoel van voldoening. Ook heb ik bij deze training het gevoel dat ik hiermee mijn doel kan behalen, dit is in mijn geval afvallen/shapen en ook sterker worden in mijn benen waardoor ik hoger spring bij het cheerleaden. Het is daarbij ook zo lekker dat je nergens aan hoeft te denken behalve aan je houding en het trainen zelf. Tijdens de training kan ik echt even m'n hoofd leegmaken en nergens anders aan denken!

Wat zijn je doelen?
Mijn grootste doel is, zoals ik al eerder zei, afvallen/shapen. Nadat ik ben gestopt met mijn vorige sport, twirlen, ben ik toch wel aangekomen. Nu ik aan cheerleaden doe wil ik graag weer lekker in m'n vel zitten en met trots mijn cheerleader pakje kunnen dragen!

Onze sporter van de maand krijgt een passende beloning! Marly mag kiezen uit een personal training door Barends Training of een Functional Movement Screening door fysiotherapeut Jip Regtop. Zij heeft gekozen voor een Functional Movement Screening van fysiotherapeut Jip Regtop.

Marly, leuk dat je bij ons traint en veel succes met cheerleaden!

Lees hier meer van onze andere blogs of ga naar onze homepagina.

WeAreSPORTJA

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel