Koen Smolders - sporter vd maand januari

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Koen Smolders, 26 jaar oud, afgestudeerd in bewegingstechnologie en werkende als fitnessinstructeur.

Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?
Na meerdere jaren getraind te hebben bij ‘standaard sportscholen’ was het tijd voor wat nieuws. Het originele concept van SPORTJA spreekt mij zeer aan en ik zie nieuwe uitdagingen in functioneel trainen. Als (bijna) fulltime instructeur heb ik ook de behoefte om in mijn vrije tijd in een vernieuwende en tegelijkertijd gezellige omgeving te sporten.

Wat is je favoriete oefening?
De Front Squat: een uitdagende oefening waarbij ik de uitvoering fijn vind vanwege de rechte positie van het bovenlichaam. Vergeleken met de Back Squat heb ik meer moeite om de oefening op te bouwen met meer gewicht.  Ik wissel de Front- en Back Squat in mijn trainingen af om mijn lichaam te blijven prikkelen en uitdagen. Beide uitvoeringen brengen hun voordelen met zich mee en werken tot nu toe positief uit op elkaar. Een voorbeeld is de rechte positie van het bovenlichaam van de Front Squat die ik deels vertaal naar mijn Back Squat.

Welk type training vind je het leukst?
Krachttraining geeft mij de meeste voldoening. Met name compound oefeningen als Deadlifts en Bent over Rows. Wanneer het wat warmer wordt kun je me hardlopend voorbij zien gaan langs de Leidsche singels.

Wat zijn je doelen?
Mijn doel voor dit jaar is meer te trainen richting powerlifting. Sterker worden met Squatten, Deadliften en de Bench Press. Dit allemaal met ongeveer hetzelfde lichaamsgewicht (83kg).

Onze sporter van de maand krijgt een passende beloning! Koen mag kiezen uit een personal training door Barends Training of een Functional Movement Screening door fysiotherapeut Jip Regtop. Hij heeft gekozen voor een personal training van Barends Training.

Koen, we hopen nog lang te mogen genieten van je prachtige powerlift trainingen binnen SPORTJA en wensen je al het succes naar je trainingsdoel in het powerliften.

Lees hier meer van onze andere blogs of ga naar onze homepagina.

WeAreSPORTJA

Training

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel