Sporter van de maand: Rinze Cats

Rinze heeft zijn draai helemaal gevonden! Hij begon met powerlift-gebaseerde training en probeert steeds meer nieuwe oefeningen uit. Onder andere ring pull ups, dips en voor extra gains: curls in het squatrack (ja dat werkt ééécht!!!).

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Rinze Cats, 38 jaar. Ik werk als IT consultant bij KPN, woon in leiden met mijn vriendin en twee kinderen (2 en 4) en daarmee zijn de weken redelijk gevuld. Daarnaast probeer ik zo veel mogelijk te sporten, 3 of 4 keer per week lukt meestal wel.

Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?

Meer gainz en betere techniek. Ik heb een tijd bij Sportcity gezeten maar wilde serieus aan de slag met 5x5 stronglifts. Daarvoor waren er net te weinig squat racks (nul om precies te zijn) en ben ik op zoek gegaan naar een betere ijzerwinkel. SPORTJA had ik al veel goede verhalen over gehoord en in december 2015 ben ik overgestapt. Stuk beter!

Wat is je favoriete oefening?

Dat wisselt nogal, maar ik hou voornamelijk van compound oefeningen, wat lastig is met mijn huidige onderrug blessure. Het leuke aan SPORTJA is dat er op een heleboel verschillende manieren wordt getraind, dus ik probeer regelmatig nieuwe dingen uit, met wisselend success (die handstand, man man man).

Laten we het op pull-ups en dumbell thrusters houden!

Welk type training vind je het leukst?

Krachttraining met hoge intensiteit. Ik vind het lekker om af en toe echt stuk te gaan. Als mijn lichaam weer wat beter meewerkt wil ik het liefst de olympic lifts workshop gaan volgen.

Wat zijn je doelen?

Groter en sterker worden. Elke week meer kunnen tillen. Ik weet niet waarom, sporten vind ik leuk en resultaat en progressie in al mijn oefeningen zijn eigenlijk mijn enige motivator.

Ik ben nu gestart met een veel-eten-dieet en dat helpt. Is ook best relaxed. Ik at altijd wel veel, maar eigenlijk wist ik dat het niet genoeg was. Ik heb ook het aantal eiwitten verdubbeld. Er is nu 4.5 kilo bijgekomen sinds november en daar hoop ik er dit jaar 6 aan toe voegen.

Zeer korte termijn doel is 3x10 pull-ups (almost there) en als ik einde jaar geen muscle up kan dan kap ik ermee ;-)

Fitter, happier, more productive!

The end

Superleuk dat je sporter van de maand wilt zijn. Je mocht kiezen als beloning tussen een meting en lifestyle advies door hoofdtrainer Niels of een fysieke screening door fysiotherapeut Guido. Je hebt gekozen voor de fysieke screening door Guido. Veel succes en we hopen je nog vaak in de gym te zien!

Sporter van de Maand

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel