Sporter van de maand Merel van Loenen

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Merel en ik ben griffier bij Rechtbank Amsterdam. Maar bovenal ben ik wedstrijdroeier bij roeivereniging RIC Amsterdam. Dat betekent dat ik ongeveer 6 keer per week in de boot train, twee keer per week op een ergometer stap en twee krachttrainingen draai.

Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?
Ik ben begonnen met roeien nadat ik ben geselecteerd voor Project 2020. Een project waarbij onervaren roeisters een ploeg vormen en trainen voor de Olympische spelen in Tokyo onder leiding van Nico Rienks. In dit project ben ik begonnen met krachttraining en heb ik bij Sportja de professionele begeleiding gevonden die daarvoor nodig is. Vanwege mijn verhuizing naar Amsterdam ben ik een tijdje weg geweest. In deze periode is mijn tijd in het project helaas aan een einde gekomen, maar ben ik de ambitie voor 2020 niet verloren. SPORTJA biedt mij de begeleiding die ik nodig heb op sportief gebied. Maar Jordy, Bas en Niels hebben mij vooral laten inzien hoeveel profijt ik kan halen uit de krachttraining, en hoe ik weer plezier in de trainingen kan hebben. Je zult me niet regelmatig zien trainen, maar als ik er ben maak ik plezier met mijn zus Margriet, die op mijn aandringen is lid geworden en inmiddels meer squat en bencht dan ik.

Wat is je favoriete oefening?
Mijn favoriete oefening is de deadlift. Ik vind het een hele mooie lift en het is de ideale oefening voor een sterke roeihaal. Daarnaast vind ik het gewoon stoer om een zware bar vast te pakken, op te tillen en er moeilijk bij te kijken. Ik ben ervan overtuigd dat mijn vriendje verliefd op me is geworden omdat ik meer liftte dan hij tijdens één van onze eerste dates, trainen bij Sportja. Echt Merel? Ja echt. Ik raad het iedereen aan.

MerelDLinartikel

Welk type training vind je het leukst?
Het doel van de krachttrainingen is afhankelijk van het moment van het jaar. Momenteel zit ik in het wedstrijdseizoen en zijn mijn trainingen gericht op mobiliteit en stabiliteit om blessures tegen te gaan en om te voorkomen dat mijn hamstrings nóg strakker worden. Naast de trainingen die volledig op kracht gericht zijn, zijn dit zijn de trainingen die ik het leukst vind. Je voelt je fitter en de volgende training in de boot voel je het voordeel, onmiddellijk resultaat is altijd perfect.

Wat zijn je doelen?
Hard varen, sterker worden en gains. Hard varen omdat vooraan varen het allermooiste is wat er bestaat, uiteindelijk is winnen belangrijker dan meedoen. Sterker worden omdat je daar hard van gaat varen en gains zijn super mooi, iedere keer een beetje meer op die weegschaal, m'n quads nog zichtbaarder en nog betere cijfers op de ergometer.

Onwijs bedankt dat je sporter van de maand wilt zijn. Je mocht kiezen als beloning tussen een fysieke meting & voedingsadvies door hoofdtrainer Niels of een fysieke screening door fysiotherapeut Guido. Je hebt gekozen voor de fysieke meting & Voedingsadvies door Niels. Veel succes om je ambitie voor de Olympische Spelen in Tokyo in 2020 waar te maken. We staan volledig achter je!

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel