SPORTJA Boekreview ‘I’m a foodie’ presents: ‘Eet als een atleet’

 

‘Eet als een atleet’ is een in oktober uitgebracht boek geschreven door drie vrouwelijke experts op het gebied van sportvoeding. Wetenschappelijk onderbouwd! Dan is de interesse bij Sportja-trainers gewekt. Wij deden een vreugdedansje toen we het boek opensloegen en lazen dat de schrijfsters ‘altijd op zoek zijn naar verbetering’. Dat lijkt wel erg op de slogan van Sportja! Als vervolgens geschreven wordt dat genoeg eten het fundament is voor goede prestaties en gezondheid dan zijn wij benieuwd of de rest van het boek net zo zinvol is als de eerste pagina’s doen geloven. Anne-Fleur zocht het voor ons uit.

Lees meer …SPORTJA Boekreview...

Bestaat de ideale techniek eigenlijk wel?

Inleiding

Je knieën mogen niet over je tenen! Je moet elke week zo zwaar mogelijk trainen! Alleen door cardio verbrand je calorieën! Vrouwen moeten anders trainen dan mannen! Als we de wereld van krachttraining moeten geloven, en dan in het bijzonder de fitnesswereld, zijn er wel 100 waarheden. Vooral als het gaat over training en techniek. Maar is er nu eigenlijk een ideaaltypische uitvoering van een beweging? In deze blogpost wil ik met jullie een aantal stappen langsgaan om te kijken naar wat ideale techniek bij het uitvoeren van een oefening precies inhoudt.

Lees meer …Bestaat de ideale...

Perfect Form November - Student of the Iron Game IV -

Het is "Perfect Form November" bij SPORTJA! De maand om je te focussen op je techniek. In deze blogpost leggen we kort uit waarom techniek belangrijk is, wat je zelf kan doen om je techniek te verbeteren en bespreek ik een YouTube-kanaal dat je hier perfect bij helpen. Deze blogpost is dan ook weer onderdeel van de serie: Use the internet, "Become a Student of the Iron Game".

Lees meer …Perfect Form...

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel