Blog Artikelen

Vega(n) Part 2: waar haal ik mijn eiwitten vandaan?

vegan

In deel 1 van de 2 delige serie over vega(n) eten heb ik geschreven over het "krachtsport probleem" van vegetariers en veganisten: onvoldoende eiwitten binnen krijgen. De oplossing om voldoende eiwitten binnen te krijgen is om bewust en goed te kijken naar de hoeveelheid eiwit per vega(n) product.

Lees meer: Vega(n) Part 2:...

Eet-als-een-atleet-400.jpg

 

‘Eet als een atleet’ is een in oktober uitgebracht boek geschreven door drie vrouwelijke experts op het gebied van sportvoeding. Wetenschappelijk onderbouwd! Dan is de interesse bij Sportja-trainers gewekt. Wij deden een vreugdedansje toen we het boek opensloegen en lazen dat de schrijfsters ‘altijd op zoek zijn naar verbetering’. Dat lijkt wel erg op de slogan van Sportja! Als vervolgens geschreven wordt dat genoeg eten het fundament is voor goede prestaties en gezondheid dan zijn wij benieuwd of de rest van het boek net zo zinvol is als de eerste pagina’s doen geloven. Anne-Fleur zocht het voor ons uit.

Lees meer: SPORTJA Boekreview...

Afval--Fit-Cursus-400.jpg

Cursus Afvallen en Fit worden

Klaar met al je overtollige kilo’s? Wil jij werken aan de beste versie van jezelf? Dan ben je bij SPORTJA aan het juiste adres om op een verantwoorde manier af te vallen. Wij leren je om fit worden én fit te blijven.

Lees meer: Cursus Afvallen en...

Bestaat de ideale techniek eigenlijk wel?

JimMikeJeff-intro.jpg

Inleiding

Je knieën mogen niet over je tenen! Je moet elke week zo zwaar mogelijk trainen! Alleen door cardio verbrand je calorieën! Vrouwen moeten anders trainen dan mannen! Als we de wereld van krachttraining moeten geloven, en dan in het bijzonder de fitnesswereld, zijn er wel 100 waarheden. Vooral als het gaat over training en techniek. Maar is er nu eigenlijk een ideaaltypische uitvoering van een beweging? In deze blogpost wil ik met jullie een aantal stappen langsgaan om te kijken naar wat ideale techniek bij het uitvoeren van een oefening precies inhoudt.

Lees meer: Bestaat de ideale...

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel