Sporter van de maand April: Elizabeth Hamelinck

Met trots draagt ze haar superman-shirt tijdens de deadlift sessies maar wie is deze jongedame?

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Elizabeth Hamelinck en voor mijn werk geef ik lessen, ouderavonden en docententrainingen op middelbare ( vmbo) scholen over gezonde relationele en seksuele vorming, sociale media en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het lesprogramma waarmee ik werk (Wensen en Grenzen – W&G), heb ik zelf ontworpen.

In mijn vrije tijd sport ik tegenwoordig heel regelmatig! Verder hou ik van lezen, hapjes en drankjes doen met vrienden en festivals bezoeken. Naast mijn werk doe ik de master pedagogiek en hoop met twee maanden mijn diploma op zak te hebben.

Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?

Voordat ik last kreeg van een blessure bootcampte ik twee keer in de week en dat vond ik echt superleuk! Ik werd alleen niet echt sterker, dus toen ben ik op zoek gegaan naar iets erbij. Ik heb een tijdje gecrossfit in Zoetermeer, maar dat is niet heel bevorderlijk geweest voor die blessure. Werken met gewichten begon me wel aan te spreken. Toen ik daarover sprak met een vriendin vertelde zij dat vrienden van haar bij SPORTJA sporten en daar heel enthousiast over waren. Ik ben toen meteen gaan mailen om een proefles aan te vragen. Ik vind de persoonlijke begeleiding, de ruimte en ook de mensen die hier rondlopen heel erg leuk! Er heerst een goeie sfeer in deze sportschool en voor mij speelt dat een belangrijke rol.

Wat is je favoriete oefening?

Ik vind deadliften heel tof en er zit progressie in!! En ik ben al een tijdje (lees: maanden...) bezig met het toewerken naar het doen van een chin-up zonder hulpmiddelen… maarre ik denk dat ik daar nog wel even mee bezig ben.

Welk type training vind je het leukst?

Ik ben krachttraining meer en meer leuk gaan vinden. Het doet me goed dat het heel inzichtelijk is hoe je vordert en ook dat ik langzaamaan wat sterker begin te worden. Ik vind bootcamptrainingen ernaast ook nog steeds heel leuk. Buiten sporten door weer en wind heeft gewoon iets stoers.

Wat zijn je doelen?

Sterker worden en fit blijven.

Van welke proefles wil je gebruik maken?

Als sporter van de maand heeft Elizabeth mogen kiezen uit een personal training door Barends Training of een Functional Movement Screening door fysiotherapeut Jip Regtop. Zij heeft gekozen voor een Functional Movement Screening van fysiotherapeut Jip Regtop.

Elizabeth, blijf werken aan je chin-ups, wij geloven in je!

Lees hier meer van onze andere blogs of ga naar onze homepagina.

Off-season sportondersteunende training bij SPORTJA

De sportseizoenen lopen weer op zijn eind en de zomer staat bijna voor de deur. Tijd voor off-season sportondersteunende training. Wil jij van de zomer werken aan je fysiek, je sportprestaties verbeteren en topfit starten in het nieuwe seizoen? Kom dan bij SPORTJA je sportondersteunende off-season training doen.

Off-season sportondersteunende training

De off-season trainingen zijn individuele trajecten waarin de sporter wordt begeleid in kracht en sportondersteunende training specifiek voor zijn of haar sport. SPORTJA heeft een brede ervaring met het trainen van sporters. Onder andere basketballers, voetballer, rugbyers, hockeyers, hardlopers en volleyballers trainen al bij SPORTJA. Sporters van recreatief tot aan internationaal niveau worden bij SPORTJA getraind.

https://www.youtube.com/watch?v=oJPJvYTkJXI&feature=youtu.be

 

Binnen de off-season training trajecten zal er eerst een intake en screening plaats vinden met fysiotherapeut Jip Regtop. Aan de hand hiervan zal een trainingsschema opgesteld worden speciaal op jou doelstellingen voor jou sport. De intake en screening zal bestaan uit een vraaggesprek en testen en metingen die relevant zijn voor jou als sporter.

Wat kan off-season sportondersteunende training voor jou betekenen?

• Kwalitatief trainen met een doel en een concreet plan
• Het verbeteren van je sport prestatie
• Je lichaam belastbaarder maken ter preventie van blessures
• Het verbeteren van je core stability
• Het trainen van je explosiviteit om bijvoorbeeld hoger te kunnen springen en sneller te kunnen sprinten

Heb je vragen over off-season sportondersteunende training of wil je een afspraak maken? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees hier meer van onze andere blogs of ga naar onze homepagina.

Training

7 triviale voordelen van krachttraining

Wat je moet weten:

- Een voordeel is een voordeel, ook al is het triviaal
- In de blogpost leer je alles wat je moet weten over het leven en trainen
- 1 + 1 = 2
- Waarom jij de economie draaiende houdt

1. Een voordeel is een voordeel, ook al is het triviaal

Johan Cruiff is beroemd vanwege zijn uitspraak "Ieder nadeel heb zijn voordeel". Krachttraining heeft geen nadelen, ik daag je uit om er één te verzinnen! Eelt? Je bedoelt dat eelt symbool staat voor handen die werk verzetten? Spierpijn? Je bedoelt volledig in het leven staan, the good and the bad? En eerlijk, hoe triviaal zijn deze voordelen nou echt? Dit is dé fundamentele filosofie van het leven!

2. Kleding kopen is leuk, geheid dat je moet gaan shoppen nadat je een tijd lift

De voorliefde voor billen bij SPORTJA is wel duidelijk. Iedereen squat, deadlift, hipthrust en Kettlebell swingt de zaal rond. Je lievelingsbroek kan je weggooien en een nieuwe lievelingsbroek kopen nadat je 6 maanden lid bent bij ons. Zo verander je van een mode hater in iemand die elk half jaar fluitend kleding koopt, op de hoogte is van alle trends in mode land en zijn of haar gains viert door te gaan shoppen. En ja, je mag jezelf best even bewonderen in de spiegel wanneer je iets aan het passen bent! Them gains!

e602c705aa7f32b6eaf57c525bd96a72_650x

3. Krachttraining houdt in dat je zwaar tilt, niet dat je op een machine gaat zitten en wat beweegt

Fitness en krachttraining, een wereld van verschil. Fitness doet je yuppen buurman. Jij doet aan krachttraining. Hij ziet er na een jaar nog hetzelfde uit. Jij bewandelt de weg van progressie en genoegdoening. Hij zeult met zijn boodschappentassen. Jij gebruikt je boodschappentassen voor curls, shrugs en farmer walks. Hij drinkt bier. Jij drinkt whiskey en vodka. Hij is sterfelijk. Jij? Jij bent onsterfelijk, de personificatie van esthetica en zijn voorbeeld. True story.

4.  Hét ijzer helpt je bij al je problemen in het leven

Kudt dag gehad op werk? Ga liften. Je verveelt je? Ga liften. Is je wederhelft stoer aan het doen tegen je? Ga liften. Is je melk op? Ga liften (en langs de supermarkt). Welnu, serieus, sporten geeft happy hormones af. "I shouldn't have done this training session". Zei niemand, ooit! Look at those happy faces!

Groepstraining

5. Eten wordt een hobby

Abs are made in the kitchen. Je voedt je lichaam niet omdat je in leven moet blijven, je leeft om te feasten. Eten weggooien? Hell no! Dat is hetzelfde als je TV bewerken met een ijzerzaag en je vriendins shampoo (wat een perfecte analogie zeg...). Dat doe je toch niet. Elke keer dat jij je maaltijd prept en wegwerkt, voed je je spieren, stel je de panische stem in je achterhoofd gerust en ben je dichterbij je doel. Eten wordt een spirituele weg naar je doelen en een pain in the ass voor je portemonnee. Maar goed dat je een hedonistische inslag hebt. (Tip: Johnny's Burger & Co)

6. Krachttraining verandert sierlijke meisjes in empowered badasses die hun eigen ding regelen

Feminisme is leuk geweest. Een beetje protesteren met een bordje..... je bent toch geen hippie? Vrouwen die liften hebben geen bevestiging van andere nodig dat ze onafhankelijk zijn. Wanneer je billen zijn gegroeid en je rug gespierder is geworden weet iedereen wel dat jij je eigen ding aanpakt bij de spreekwoordelijke ballen. Je hebt voortaan twee stoelen nodig wanneer je uit eten gaat: één voor jou en één voor je alter ego.

Girlpower

 

7. Wanneer je lift kan je als verhuizer bij beunen

Extra geld is altijd goed toch? Zeker als je elk half jaar nieuwe kleding gaat kopen, je kilo's wegende hedonistisch gevulde borden moet financieren en een rolstoel moet aanschaffen voor de after leg-day dagen. Zowaar heb je een significante rol in het draaiende houden van de economie. Make money, money, moneeyyyyy.

544683_10150688299537051_591477050_9911246_717795807_n

Dus dat.

Niet overtuigd van het voordeel van krachttraining? Doe de gratis proefweek bij SPORTJA and you will be!

Ik kan me niet voorstellen dat er vragen zijn over deze leefregels maar mochten deze er wel zijn dan kan je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees hier meer van onze andere blogs of ga naar onze homepagina.

Sporter vd maand maart: Brian Comvalius

Introducing the one and only, live from Leiden. DJ (& more) BrianComva

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Brian Comvalius en ik doe van alles. Onder andere ben ik DJ en produceer ik muziek. Hier een mix die ik heb gemaakt. Daarnaast werk ik voor een evenementenorganisatie die zich richt op Nederlanders die op vakantie gaan naar IBIZA. Daarnaast ben ik ook bezig met een nog op te richten fotostudio: youphoto.nl en deze gaat eind van de maand de lucht in.

Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?

De gedachtegang van SPORTJA sluit geheel aan bij mijn gedachten gang over hoe je met je lichaam om hoort te gaan. De manier van sporten gecombineerd met de persoonlijke aandacht samen met een top sfeer maakt dit voor mij de ideale sportschool.

Wat is je favoriete oefening?

Er zijn veel oefeningen die ik heerlijk vind om te doen onder andere de Prowler. Maar mijn favoriet is Squaten…….en Diep!!

Welk type training vind je het leukst?

Ik heb geen voorkeur juist de combinatie vind ik heerlijk. Combinatie van kracht & conditie.

Wat zijn je doelen?

Mijn doelen zijn fit worden, soepel worden, vet vermindering… volgend jaar zal ik deze lijst aanvullen maar voor nu is dit het.

Als sporter van de maand heeft Brian mogen kiezen uit een personal training door Barends Training of een Functional Movement Screening door fysiotherapeut Jip Regtop. Hij heeft gekozen voor een Functional Movement Screening van fysiotherapeut Jip Regtop.

Brian, blijf zo gemotiveerd als je nu bezig bent. Wij genieten van je gezelligheid binnen SPORTJA!

Lees hier meer van onze andere blogs of ga naar onze homepagina.

Sportschool

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel