GianPiero900px.jpg

Gian Piero - sporter van de maand september!

 

Gian Piero kwam bij SPORTJA omdat hij meer wilde dan de gemiddelde sportschool. Toen wist hij nog niet dat hij nu zo enthouasiast met olympisch gewichtheffen bezig zou zijn!

Wie ben je en wat doe je?
"Ik ben Gian Piero, 46 jaar oud en werk als zzper in de ICT. Hobbies zijn uit eten, lezen en reizen met vrouw en kinderen."

Waarom heb je voor SPORTJA gekozen?
"Na een tweetal sportblessures in 2010, ben ik op advies van mijn fysio krachttraining gaan doen. In eerste instantie waren dat rehabilitatie oefeningen voor mijn knie en schouder. Tijdens mijn revalidatie veel zitten lezen over krachttraining en dan voornamelijk publicaties van Eric Cressey, Mike Robertson en Kelly Starrett. De oefeningen en trainingsmethodes die deze auteurs beschrijven kun je niet zomaar in elke willekeurige sportschool doen. Bij een reeks van sportscholen getraind maar altijd beperkt geweest in de manier hoe ik wilde trainen. Sommige hadden zelfs geen squat rack maar alleen een smith machine. Toevallig bij SPORTJA terecht gekomen en dit was precies wat ik zocht."

Wat is je favoriete oefening?
"Hoewel er andere oefeningen zijn die mij beter liggen is mijn favoriete oefening de high bar squat. Zodra er wat serieus gewicht op je schouders rust is het altijd wel de vraag of dit goed gaat komen. Dat kippenvel gevoel en de voldoening wanneer je een nieuwe PR tilt, is de reden waarom ik de high bar squat de ultieme oefening vind."

Welk type training vind je het leukst?
"In eerste instantie zou ik zeggen krachttraining maar sinds ik onder begeleiding bezig ben met het leren van Olympic lifting besef ik dat er meer nodig is dan pure kracht om een gewicht te snatchen en deze in een overhead squat op te vangen."

Wat zijn je doelen?
"Op dit moment is dat het aanleren van de snatch en clean & jerk. Dit had ik al langer op de bucket list staan. Voornaamste doel is blessure vrij blijven door niet al te onbesuisd te werk te gaan. Iets waar de begeleiders van SPORTJA zeker op letten."

Bedankt voor het interview, goed bezig Gian Piero!

GianPiero Snatch Catch

 

Start nu je Gratis Proefweek!

De meeste lezers van dit blog vragen een gratis proefweek aan.

Wil jij ook gebruikmaken van een gratis proefweek? Meld je dan vandaag nog aan!

START MIJN GRATIS PROEFWEEK

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel