De resultaten: cursus afvallen februari tm april

Op 3 februari zijn we met twaalf enthousiaste deelnemers begonnen aan de afvalcursus. Tien weken lang functioneel en op maat sporten onder de juiste begeleiding. Dit in combinatie met een persoonlijk voedingsplan. De cursus is afgelopen en de deelnemers zijn super enthousiast over het sporten bij SPORTJA.

First things first

Na een gesprek met de trainer en het invullen van de persoonlijke vragen was het tijd om lichaamssamenstelling te bepalen. Door een vetmeting, krijgen we een duidelijk beeld wat de huidige staat is van het lichaam. Ook werden er gegevens zoals lengte, gewicht, omtrek genoteerd om een goed beeld te creëren. Voor vele deelnemers wat dit een aardige schok, maar ze hebben de eerste stap al gezet!

De 1e training vergeten we niet snel. In de entree van SPORTJA verzamelde 12 vrouwen, toch een klein beetje zenuwachtig en spannend want hoe zullen de andere sporters van SPORTJA reageren op de groep. Zoals vele weten is de sfeer bij SPORTJA gemoedelijk en gezellig en natuurlijk werd de groep met open armen ontvangen. Wekelijks kreeg ik de vraag van sporters hoe de ging met de groep en of ze voorderingen maken!

Van begin tot eind

De eerste paar trainingen waren vooral gericht op houding en techniek. Het is belangrijk om niet te hard van stapel te lopen en de balans tussen belastbaarheid en belasting in evenwicht te houden. Geleidelijk aan ging de intensiteit van de training omhoog en zijn we uiteindelijk parcours-trainingen gaan doen, om zowel kracht als uithoudingsvermogen te trainen.

In week 5 is er een tussentijdse meting afgenomen om zo de progressie in beeld te brengen. Sommige deelnemers zijn na de meting over gegaan op een ander voedingsplan om zo de energie input en output negatief te houden. Bij alle deelnemers was er een afname van zowel gewicht als vetmassa. Toen ik de vraag aan de deelnemers stelde of ze in het dagelijks leven verschil merkten kwam er één antwoord uit; JA, ze merkte dat ze meer energie hebben, beter slapen en beter in hun vel zitten.

Na nog 5 intensieve weken waren de 10 weken alweer voorbij, als afsluiting zijn we op 12 april naar het strand geweest voor een laatste training. De 2 uur lange bootcamp training was zwaar en erg intensief, ik ben er van overtuigd dat wanneer ik dezelfde training op het begin van de cursus had gegeven we misschien 1/5 van de training hadden kunnen doen. Als trainer is dit geweldig om zo een groep te zien veranderen, het belangrijkste is misschien nog wel dat ze het sporten leuk vinden.

IMG_4288

Tijd voor de resultaten:

Na de 10 weken is de laatste meting geweest en het volgende kwam er uit:
- Alle deelnemers hebben vermindering van zowel gewicht als vetmassa,
- 4-7 kilo afgevallen,
- 4-8% vetpercentage vermindering,
- Niemand heeft een blessure opgelopen tijdens of als gevolg van het sporten.

Als trainer is dit een super resultaat, ik heb met veel plezier de groep begeleid en hoop dat de volgende cursus nog zo’n groot succes gaat worden.

Ben je na het lezen van dit verhaal enthousiast geworden over de cursus afvallen en de resultaten die je ermee kunt boeken? Wil je meedoen met de volgende cursus? Lees hier wat de cursus inhoudt en hoe je in 8 weken naar een realistisch gewicht toewerkt.

Ik hoop je bij de volgende cursus te zien!

Bart Kooter - Trainer van de bootcamp en cursus afvallen

Lees hier meer van onze andere blogs of ga naar onze homepagina.

IMG_4362

Voeding

What does it take?

Echte Sportja sporters:

  • Halen voldoening uit trainen met losse gewichten, niet uit fitness apparaten
  • Focussen liever op juiste uitvoering van een oefening dan op een TV scherm
  • Laten hun ego thuis
  • Bereiken hun doel